Στη Βρετανία και το Βέλγιο τον Ιούνιο ο Μπάιντεν για να παραβρεθεί στη Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της «Συνεδρίας 5: Οι Οικονομικές Ευκαιρίες της Δράσης για το Κλίμα» της Διάσκεψης Κορυφής Ηγετών για το Κλίμα στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, 23 Απριλίου 2021. EPA, ANNA MONEYMAKER
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία και το Βέλγιο τον Ιούνιο, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, έγινε σήμερα γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζεν Ψάκι είπε πως το ταξίδι στοχεύει στο να «υπογραμμίσει την δέσμευσή του στην αποκατάσταση των συμμαχιών μας, την αναζωογόνηση της διατλαντικής σχέσης και τη στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G7, στις 11-13 Ιουνίου στην Κορνουάλη (νοτιοδυτική Αγγλία), κατόπιν στο Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου.

Σύνοδος ΕΕ-ΗΠΑ τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες

Σύνοδος ΕΕ-ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες όπως ανακοίνωσαν η Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε: «μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα χαρώ να καλωσορίσω τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ στο επόμενο ταξίδι του στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2021.

Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, από την αλλαγή του κλίματος μέχρι την υγεία, από το εμπόριο και την πολυμέρεια έως τις γεωπολιτικές προκλήσεις».

Από την πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε: «έχω τη χαρά να ανακοινώσω με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο.

Επαναδημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας ΕΕ- ΗΠΑ , ένωση δυνάμεων στην COVID19, το κλίμα, την ασφάλεια, την πολυμέρεια».

Nα σημειωθεί ότι στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσης η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που συγκάλεσε ο Μπάιντεν: Ημέρα δεύτερη και συμπεράσματα [live]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: