Στη Γενεύη ο Νίκος Αναστασιάδης: Κρίσιμη συνάντηση για την Κύπρο η άτυπη πενταμερής

Η ελληνοκυπριακή αποστολή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη αναχωρεί για τη Γενεύη. Photo via Twitter Stella Michael @stellami17




Στη Γενεύη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να λάβει μέρος στην Άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό, που ξεκινάει αύριο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Ελβετία.

«Πρόκειται για μια πραγματικά κρίσιμη για την Κύπρο συνάντηση», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τη Γενεύη. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποστολή που τον συνοδεύει έφθασε στη Γενεύη στις 13:15 ώρα Κύπρου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε στις δηλώσεις του πως «αναγνωρίζοντας ακριβώς την κρισιμότητα» η δική μας πλευρά, πέραν του ιδίου και όλη η αντιπροσωπεία, μεταβαίνουμε με αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση προκειμένου να συνδράμουμε στο να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που επιτέλους να επαναρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση στη βάση πάντα, και θέλω να το υπογραμμίσω, των ψηφισμάτων των ΗΕ, των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου, των όσων η δήλωση της 25ης του Νοέμβρη διαλαμβάνει και αποτελούν τις παραμέτρους λύσης του Κυπριακού».

«Μακάρι και η άλλη πλευρά να προσέλθει με την ανάλογη βούληση, την ανάλογη εκτίμηση, γιατί δεν θα είναι μόνο εις βάρος των Ελληνοκυπρίων η οποιαδήποτε εκτροπή αλλά και εις βάρος των Τουρκοκυπρίων», κατέληξε.

Το tweet Αναστασιάδη

Την αποφασιστικότητα και την πολιτική του βούληση για δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Βρίσκομαι στη Γενεύη με αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να επαναρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για επίλυση του Κυπριακού“, αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου 
Γενεύη, Ελβετία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τζούντιθ Γκάρμπερ: Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: