Σκέρτσος: 35 θετικοί μαθητές και καθηγητές μέχρι τώρα μέσω των self tests * «Παράθυρο» για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Αργολίδας πραγματοποιεί rapid test στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Αργος, σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, μέσω ΚΥΠΕ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με την διενέργεια self tests άφησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Ο κ. Σκέρτσος βέβαια σημείωσε  ότι είναι νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα ενώ παράλληλα, ανέφερε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των Λυκείων, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400. 000 self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη στην σχετική πλατφόρμα έχουν δηλώσει σήμερα, περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι είναι θετικοί.

Για την πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία εδώ και μερικές μέρες, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές. Επισήμανε πάντως ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όρια του.

Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε ότι από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Θα αυξηθούν οι θάνατοι από τους πιο συχνούς καρκίνους λέει ο καθηγητής Συρίγος: Παράπλευρη απώλεια της πανδημίας


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: