Συνολικά 13.254 rapid test διενήργησαν από τις αρχές Μαρτίου στην Αττική τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid test σε διερχόμενους οδηγούς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν να διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωναϊό με rapid test σε όλη την Αττική τα ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης», σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, έχουν διενεργήσει 13 254 rapid σε όλη την Αττική ιδιαίτερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές από την έναρξη της δράσης ‘Ιπποκράτης” στις αρχές Μαρτίου.

Την τελευταία εβδομάδα (και συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή 26/03 έως και σήμερα 2/04, πραγματοποιήθηκαν 3.920 rapid tests σε Κοινωνικές Δομές, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε πολίτες στις εξής περιοχές: Κορυδαλλός, Αχαρνές, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη, Αθήνα, Ρέντη, Πειραιάς, Ηράκλειο, Μαρούσι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Πεύκη, Μαγούλα, Αρτέμιδα, Αυλώνας, Αιγάλεω, Μάνδρα, Ραφήνα, Ασπρόπυργος.

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια είναι σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τον οπιο και ενημερώνουν ενώ τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα με μοριακή τεχνική και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολό τους. Επικεφαλής της δράσης είναι ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται: “Στοχευμένα και μεθοδικά δυναμώνουμε την πρόληψη και ισχυροποιούμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών. Ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες λόγω της βαριάς επιδημιολογικής εικόνας της Αττικής, συνεχίζουμε τη διενέργεια τεστ για όλους τους πολίτες. Λαμβάνουμε συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες. Η πρόληψη και η εξασφάλιση γρήγορων ιχνηλατήσεων μπορούν να μειώσουν την εξάπλωση της πανδημίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

 

Η πανδημία είναι εδώ: 3.080 κρούσματα, 72 θάνατοι και 753 διασωληνωμένοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: