Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης: Τον καίνε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. *ΣτΕ: Δεν δικαιούται αστυνομικής προστασίας

Στιγμιότυπο από εκπομπή με παρουσιαστή τον Φουρθιώτη. Via Υο[email protected]
Σε σύλληψη μετετράπη η χθεσινή προσαγωγή στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής του Μένιου Φουρθιώτη και άλλων δύο ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών, νωρίς το μεσημέρι Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τα καλάσνικοφ

Χθες, η ΕΛ.ΑΣ. oδηγήθηκε, βάσει ερευνών, σε σύνδεση δύο περιστατικών που φαίνεται να «καίνε» τον παρουσιαστή:

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 16 Απριλίου στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είχαν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν μία μοτοσικλέτα που θεωρήθηκε ύποπτη. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυροβολισμούς.  Με βάση τις καταγγελίες του δημοσιογράφου – εκδότη Κώστα Βαξεβάνη δύο σεσημασμένοι κακοποιοί με εντολές του παρουσιαστή είχαν σκοπό να χτυπήσουν τον ίδιο τον εκδότη, έπεσαν όμως πάνω στους αστυνομικούς και έτσι χάλασε το σχέδιό τους. Από το περιστατικό αυτό στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, περιήλθαν τρεις κάλυκες.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη μία μέρα αργότερα, στις 17 Απριλίου. Εξω από το σπίτι του παρουσιαστή υπήρξαν πυροβολισμοί σε ένα επεισόδιο που καταγγέλλεται ως σκηνοθετημένο προκειμένου να του επιστραφεί η αστυνομική φύλαξη. Από το περιστατικό αυτό στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ περιήλθαν εννέα κάλυκες.

Οπως φέρεται να προέκυψε από την έρευνα, το όπλο -ή ένα από τα όπλα που εκπυρσοκρότησαν- και στις δύο περιπτώσεις φέρεται να είναι το ίδιο.

Επίσης, οι αρχές φέρεται να έχουν ταυτοποιήσει τον έναν από τους δύο ποινικούς προσαχθέντες, όταν ανίχνευσαν DNA του σε σακίδιο, το οποίο βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής με τους αστυνομικούς.

Και τηλεφωνικές συνομιλίες

Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» αναφέρουν ότι αστυνομικοί, κατάφεραν επίσης μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες, διαδικτυακές κινήσεις και επαφές να βρουν το νήμα που συνδέει τον Μένιο Φουρθιώτη και τα δύο άτομα με το βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν

Κατασχέθηκαν στικάκια και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Χθες, αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών έκαναν έρευνες στο σπίτι του παρουσιαστή, αλλά και στο γραφείο στον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργάζονταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και στικάκια.

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα 

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση τ Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν διατεθεί για την προστασία του.

Όπως είναι γνωστό, με την εν λόγω από 31-3-2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ, έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) που είχε χορηγηθεί και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Αναλυτικά, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη), με την υπ’ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ «δεν δικαιολογεί τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του συνηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, επικαλούμενος την ιδιότητα του δημοσιογράφου, ιδιοκτήτη ΜΜΕ, εκδότη και παρουσιαστή, υποστήριξε ότι υπήρξαν σε βάρος του απειλές (τηλεφωνικές και διά ζώσης), εξυβρίσεις, τηλεφωνικές οχλήσεις, παρακολουθήσεις, δικαστικές διαμάχες, απόπειρα διάρρηξης της οικίας του, τηλεφωνικές απειλές για τοποθέτηση βόμβας στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού κατά τη διάρκεια εκπομπής του, κ.λπ. και για αυτόν τον λόγο ζητούσε κατ’ επανάληψη την ενίσχυση της προστασίας του από την ΕΛΑΣ.

Ισχυριζόμενος ότι δέχεται τρομοκρατικές απειλές ζήτησε τη διάθεση 8 αστυνομικών, δύο συνοδευτικών υπηρεσιακών μοτοσυκλετών και δύο αυτοκινήτων, καθώς και 24ωρη φρούρηση της οικίας του. Τελικά του χορηγήθηκαν 4 αστυνομικοί, ένα αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα, 24ωρη και καθημερινή φρούρηση της κατοικίας του, καθώς και η συνέχιση φρούρησης των χώρων εργασίας του σε καθημερινή βάση. Στη συνέχεια εκδόθηκε η προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας.

Στην αίτηση αναστολής υποστήριζε ότι από την εν λόγω πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά του, ενώ έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν και παράλληλα μεταφράζεται σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του. Επίσης, επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του λόγω των αλλεπάλληλων απειλών κατά της ζωής του.

Το ΣτΕ αναφέρει ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και απέρριψε την αίτηση αναστολής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ανεμβολίαστο το 95% όσων βρίσκονται στις ΜΕθ και χάνουν τις ζωές τους%d bloggers like this: