Συνεχίζει να μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη, λέει ο Κικίλιας: Ρεκόρ με 75.000 τεστ χθες

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τους εμβολιασμούς για την COVID-19, στο υπουργείο Υγείας. Αθήνα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Με το χθεσινό ρεκόρ testing, 75.182 δειγματοληψίες και εμβολιασμών, που χθες πλησίασαν τις 60.000 ξεκίνησε την ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι αισιοδοξούμε πως σύντομα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ είπε ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να ανησυχεί, καθώς τα κρούσματα Covid-19 παρουσιάζουν αύξηση.

  •  «Αύριο θα σπάσουμε το φράγμα των 2.000.000 εμβολιασμών. 1.246.256 εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει με την πρώτη δόση (κάλυψη 12,53%) και 686.924 εμβολιασμοί και με τις δύο δόσεις (κάλυψη 6,54%)» είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας πως σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 57.000 εμβολιασμούς και ότι συνολικά από την αρχή των εμβολιασμών στην Ελλάδα μέχρι τις 4:00 μ.μ σήμερα είχαν γίνει 1.983.180 εμβολιασμοί.

«Όσο περισσότερα εμβόλια έρχονται τόσο περισσότερους εμβολιασμούς θα πραγματοποιούμε» επισήμανε ο ίδιος και αναφέρθηκε στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών από τον Ιανουάριο έως σήμερα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή για τον μήνα Απρίλιο έχουν γίνει περισσότεροι από 284.000 εμβολιασμοί, είπε ο Β.Κικίλιας και προσέθεσε ότι «μέχρι τέλος Ιουνίου όλοι αυτοί που θέλουμε και πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, όπως οι ευπαθείς ομάδες οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι» αλλά και όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του κορωναϊού θα έχουν εμβολιαστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Νέο καμπανάκι για AstraZeneca στη Βρετανία: Να μην χορηγείται στους κάτω των 30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: