Συνάντηση Αναστασιάδη – Μόρτον: Ο διάλογος για λύση να μην εκφεύγει των παραμέτρων ΟΗΕ και συγκλίσεων

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Γουέντι Μόρτον στη Λευκωσία. ΓΤΠ, KYΠE
Την υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γουέντι Μόρτον, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναπτύσσοντας τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς ενόψει της άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά του να εμπλακεί δημιουργικά στις συνομιλίες, με δεδομένο ότι ο ουσιαστικός διάλογος για την επιδιωκόμενη λύση δεν εκφεύγει των παραμέτρων, όπως καθορίστηκαν από τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί, την ανακοίνωση της 25ης Νοεμβρίου 2019 και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, με τη συνέχιση του διαλόγου από το σημείο όπου διακόπηκε.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές πως επιδίωξή του είναι η επίτευξη μιας λύσης που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και, συνεπώς, τη βιωσιμότητα, χωρίς την παρουσία ξένων στρατευμάτων, εγγυητικών δικαιωμάτων ή και εξαρτήσεων από την όποια τρίτη χώρα.

Από την πλευρά της η κ. Μόρτον εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιτυχή κατάληξη της άτυπης Διάσκεψης με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αναστασιάδης: Λύση που θα προστατεύει όλους τους κατοίκους της Κύπρου, χωρίς να παραγνωρίζει τις ανησυχίες των ελληνοκύπριων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: