Σήμερα ή αύριο η απόφαση της Ελλάδας για εμβόλιο AstraZeneca: Ξεπεράσαμε τα δυο εκ. εμβολιασμούς

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλάει στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από αίθουσα της ΓΓΕΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Σήμερα, το αργότερο αύριο, αναμένεται η ανακοίνωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε παράλληλα ότι η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ήταν σαφής ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

«Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο», τόνισε.

Κλείνοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την «έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτοί είναι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωναϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός».

Σε ό,τι αφορά στα self tests, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι «το πρώτο τεστ μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν δωρεάν μαζί με ενημερωτικό υλικό με το ΑΜΚΑ τους από σήμερα στα φαρμακεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα» τονίζοντας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ».

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη GOOGLE NEWS

Απάντηση «καταπέλτης» Καραμανλή σε Σημίτη: Έχουμε διαφορετικές απόψεις, δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική κυριαρχία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: