Self test covid από Τρίτη 6 Απριλίου σε φαρμακεία – Πώς γίνεται, για ποιους είναι υποχρεωτικό [video]

File Photo Ένα οικιακό τεστ για ανίχνευση του κορωναϊού EPA/REMKO DE WAAL μέσω ΚΥΠΕ




Ξεκινά στην Ελλάδα η χρήση των self test για κορωναϊό, καθώς από την Τρίτη 6 Απριλίου ξεκινά η τροφοδοσία στα φαρμακεία της χώρας.

Η διαδικασία απόκτησης από τους πολίτες είναι απλή, ενώ το self testing είναι υποχρεωτικό θα ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων και για τους μαθητές των Λυκείων, όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κάθε εβδομάδα, μπορούμε να προμηθευτούμε ένα δωρεάν self test από το φαρμακείο, με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α. και της αστυνομικής μας ταυτότητας. Μαζί με το κιτ του self test, παραλαμβάνουμε από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος. Οι Αρχές επιθυμούν να κάνουμε συχνά self test, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάποιο σύμπτωμα ότι νοσούμε από COVID-19, καθώς ένας στους τρεις φορείς του κορωναϊού είναι ασυμπτωματικός.

Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου να έχουν εφοδιαστεί περίπου 11.000 φαρμακεία της χώρας και να έχει ξεκινήσει η διάθεσή τους, σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Ακολούθως, στους πολίτες των ηλικιών 18 έως 67 ετών και, τέλος, στους άνω των 67 ετών.

Τα τεστ είναι δύο ειδών. Το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου. Το πρώτο περιλαμβάνει μπατονέτα-στυλεό, τη δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στους 1.319 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορωναϊό στη Βραζιλία σε 24 ώρες: 28.645 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: