Σε βάθος 850 μέτρων βυθίστηκε KRI Nanggala 402: Βρέθηκαν συντρίμμια του – Καμία ελπίδα για το πλήρωμα

File Photo Παλαιότερο φωτογραφία του βυθισμένου KRI Nanggala 402 με το πλήρωμά του Screenshoot via YouToube video WION




Εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου συντρίμμια του υποβρυχίου που είχε χαθεί από την Τετάρτη στην Ινδονησία.

Στο υποβρύχιο επέβαιναν 53 άτομα πλήρωμα, ενώ τα συντρίμμια βρέθηκαν μετά από τρεις μέρες ερευνών.

Το υποβρύχιο θεωρείται επισήμως ότι «βυθίστηκε», ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας και οι αρχές μέχρι να βρεθούν τα συντρίμμια πίστευαν ότι τα 53 μέλη του πληρώματος, αν είχαν επιζήσει, εξάντλησαν τα αποθέματα οξυγόνου τους.

«Με βάση τα στοιχεία που πιστεύουμε ότι προέρχονται από το KRI Nanggala, αλλάξαμε το καθεστώς του υποβρυχίου από «αγνοούμενο» σε «βυθισμένο»«, ανέφερε ο Γιούντο Μαργκόνο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είπε νωρίτερα ότι τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν συντρίμμια που πιστεύεται ότι προέρχονται από το υποβρύχιο που χάθηκε στη Θάλασσα του Μπαλί την Τετάρτη.

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανά τα 53 μέλη του πληρώματος εξανεμίστηκαν, καθώς το οξυγόνο τους αναμενόταν να εξαντληθεί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι μια σάρωση του βυθού έδειξε ότι το υποβρύχιο βρίσκεται σε βάθος 850 μέτρων, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια επιβίωσής του. Το KRI Nanggala, το οποίο χάθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη στο πλαίσιο άσκησης, είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε βάθος μέχρι και 500 μέτρων.

Με πληροφορίες από AFP- Reuters  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τζακάρτα, Ινδονησία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανό το πλήρωμα του KRI Nanggala 402 που αγνοείται στην Ινδονησία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: