Σε πανικό ο Ερντογάν με την στάση του Μπάιντεν στην γενοκτονία των Αρμενίων: Ψελλίζει ότι υπερασπίζεται “αλήθειες”

File photo: Ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αλήθειες ενάντια στο ψέμα της λεγόμενης ‘αρμενικής γενοκτονίας’, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ότι ενδέχεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

Σε δήλωσή του έπειτα από την σύσκεψη στο προεδρικό, ο διευθυντής επικοινωνίας του προεδρικού γραφείου Φαχρετίν Αλτούν είπε ότι “ο αξιότιμος Πρόεδρός μας (Ταγίπ Ερντογάν) δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις αλήθειες ενάντια στο ψέμα της λεγόμενης ‘αρμενικής γενοκτονίας’ και ενάντια σε εκείνους που με πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκονται πίσω από αυτές τις συκοφαντίες”.

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έστειλε μήνυμα στον Αμερικανό Πρόεδρο για την αρμενική γενοκτονία αναφέροντας ότι “το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα είναι ενάντια στο συναγωνισμό του πόνου και της πολιτικής εργαλειοποίησής του. Ως πολιτικοί, προτεραιότητά μας είναι να παίρνουμε διδάγματα από τις πληγές του παρελθόντος και να διασφαλίζουμε ότι δεν θα συμβούν ξανά”.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Η γενοκτονία είναι γενοκτονία: Ο Μενέντεζ επιβεβαιώνει ότι ο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει το φρικτό έγκλημα εναντίον των Αρμενίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: