Σε αποκλεισμό το Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο – Στο «πόδι» οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη [video]

File Photo Εικόνα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το πρωί της 15ης Απριλίου 2021 Screenshot via video YouToube infolibregr




Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης θα κάνουυν φοιτητές του ΑΠΘ

Σε  αποκλεισμό εισόδων και κτιρίων Σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  προχώρησαν και  σήμερα το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια της χώρας κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Οι φοιτητές έχουν αποκλείσει της εισόδους του ΑΠΘ, αφήνοντας ανοιχτή μόνο την πρόσβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Παράλληλα, νέο φοιτητικό συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη. Το συλλαλητήριο θα λάβει χώρα στη μία ο μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Να σημειωθεί πως στις 11.00 το πρωί, θα γίνει προσυγκέντρωση στο πανεπιστήμιο, και με πορεία στη συνέχεια οι φοιτητές θα μεταβούν στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντάς το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Mε πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE 

Εληξε η κατάληψη – παρωδία για το selft test στον Εύοσμο: Οι μαθητές αποδείχθηκαν ωριμότεροι μερικών γονέων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: