Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Μπάιντεν με Ερντογάν: Συνάντηση τον Ιούνιο στο ΝΑΤΟ

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσέρχεται για την δεύτερη ημέρα εργασιών της συνόδου Ηγετών για την Κλιματική αλλαγή. EPA/ANNA MONEYMAKER / POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέφερε στον Ερντογάν «το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών» μεταξύ των δυο χωρών, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτήν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αυτή ήταν η πρώτη επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Αμερικανός Πρόεδρος, τρεις μήνες έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η επικοινωνία έρχεται λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της απόφασης των ΗΠΑ να εξοστρακίσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, αλλά και τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Με πληροφορίες από Reuters – AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Πληροφορίες για πιθανή επικοινωνία του κ. Μπάιντεν με τον Ερντογάν: Θα του ανακοινώσει την αναγνώριση της γενοκτονίας;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: