Προανακριτική για Νίκο Παππά: Γνώρισα τον υπουργό σε γιορτή στο σπίτι του Καλογρίτσα, λέει ο Νικολάου

File Photo: Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Για εμπλοκή του Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με την αποδοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να έκανε λόγο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο μάρτυρας Χρίστος Νικολάου, στενός συνεργάτης του επιχειρηματία.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες ο μάρτυρας δήλωσε ότι γνώρισε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σε εορταστική συγκέντρωση στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα Χριστούγεννα ή Πάσχα (πιθανότερα Πάσχα) του 2016, με 50 καλεσμένους ανάμεσα στους οποίους ήταν το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο και σημειώνοντας πως οι δυο τους φαίνονταν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

  • Ερωτηθείς από τον εισηγητή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, αν ο Χρήστος Καλογρίτσας διατηρούσε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με τον Νίκο Παππά, ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε πως δεν χρειαζόταν να του το πει,  διότι ο ίδιος είχε γνωρίσει τον κ. Παππά στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα.

Άλλη είναι η εκδοχή πηγών του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, που σημειώνει πως η «μάζωξη» στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα ήταν Χριστούγεννα του 2016 στην ονομαστική εορτή του επιχειρηματία μετά το διαγωνισμό, στην οποία παρευρίσκονταν 200 άτομα και ότι ο μάρτυρας υποστήριξε ότι κατά καιρούς είχε δει πρόσωπα κι από άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο Χρίστος Νικολάου φέρεται να έχει επαναλάβει επίσης όσα είχε πει σε ένορκη κατάθεσή του, ότι ο ίδιος ήταν παρών σε συνάντηση στις 4 Ιουλίου 2017 μεταξύ Σάμερ Χούρι, Χρήστου Καλογρίτσα και Κυριάκου Τόμπρα, με αντικείμενο την επιστροφή του ποσού των 3 εκατομμυρίων  ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα στον κ. Χούρι, συνάντηση στην οποία κατά πληροφορίες είπε ότι δεν υπήρξε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Κατά πληροφορίες, ο μάρτυρας έδωσε στοιχεία βάσει των οποίων αποτυπώνεται ξεκάθαρα η εικονικότητα της σύμβασης  μεταξύ CCC – Καλογρίτσα,  χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση πρωτοφανή και αναφέροντας πως αν επρόκειτο για τεχνική συμφωνία, ο ίδιος θα είχε λάβει γνώση λόγω της ιδιότητάς του ως αρμόδιου πολιτικού μηχανικού για τα έργα εξωτερικού της Τοξότης Α.Ε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Προανακριτική για Νίκο Παππά: Αρνείται να εμφανιστεί αύριο ο Καλογρίτσας, αναρρώνει από το εμβόλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: