Πράγα 1968 – Ουκρανία 2021: Τρομάζουν οι λευκές «λωρίδες εισβολής» στα ρωσικά τανκς [photo, video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του Radio Free Europe




Με τις λευκές «λωρίδες εισβολής» έχουν ντυθεί τα ρωσικά τανκς που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με βίντεο που αναδημοσιεύει η Daily Mail και εμφανίζει πράγματι την πάνω πλευρά των ρωσικών αρμάτων να έχουν σκοπίμως βαφεί με έναν λευκό «σταυρό».

 

Περί τίνος πρόκειται;

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου,  οι ρωσικές δυνάμεις κατέφευγαν σε αυτή τη λύση προκειμένου τα άρματά τους να διακρίνονται από τα σχεδόν πανομοιότυπα που χρησιμοποιούσαν οι χώρες  του ανατολικού μπλοκ ώστε να αποφύγουν φίλια πυρά στις ουκ ολίγες επεμβάσεις που πραγματοποίησαν στους δορυφόρους τους, καταπνίγοντας συνήθως στο αίμα τις εξεγέρσεις.

 

Οι εικόνες -και οι αναλογίες- από τη βίαια επέμβαση των Σοβιετικών στην Πράγμα το 1968 είναι ενδεικτικές.

Αν και η σύγχρονη τεχνολογία  καθιστά τέτοιες λύσεις περιττές, η εμφάνιση του συγκεκριμένου «καμουφλάζ» αυξάνει την ένταση και τα ήδη τεταμένα νεύρα στην περιοχή.

 

Η Ουκρανία, η οποία φοβάται ότι το Κρεμλίνο ψάχνει ένα πρόσχημα για να επιτεθεί, κατηγόρησε πρόσφατα τη Ρωσία ότι συγκεντρώνει περισσότερα από 80.000 στρατεύματα κοντά στα ανατολικά σύνορά της και στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014 .

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Στόλτενμπεργκ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τα σύνορα με την Ουκρανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: