Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός στα ιδιωτικά κέντρα και ποιο εμβόλιο προκρίνεται

Το νέο MEGA Εμβολιαστικό στο Περιστέρι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Για τους επόμενους πέντε μήνες και έως τέλος Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει στους εμβολιασμούς με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε αργά χθες την Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Εθνος (ρεπορτάζ: Δήμητρα Ευθυμιάδου) οι ιδιωτικές μονάδες που θα συμμετάσχουν στο εθνικό πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που να σχετίζονται με την προμήθεια, παραλαβή, φύλαξη και διενέργεια των εμβολιασμών.

Εκτός των άλλων θα πρέπει να διαθέσουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων για τη διενέργεια των εμβολιασμών, να λαμβάνουν το ιστορικό του πολίτη που θα πηγαίνει για το εμβόλιο αλλά και να το καταχωρούν στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών ώστε να τηρείται το αρχείο και ο πολίτης να μπορεί να λαμβάνει όποτε το θελήσει βεβαίωση εμβολιασμού.

Με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ευελπιστεί να μειώσει το χρόνο των ραντεβού για τις δόσεις, αφού θα αυξηθούν τα εμβολιαστικά σημεία στη χώρα.

Πληροφορίες της ίδιας πηγής αναφέρουν ότι στις ιδιωτικές μονάδες θα επιλεγούν εμβόλια που να μη χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης, ενώ εκτός των άλλων θα προτιμηθεί και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων στις δημόσιες δομές και ωράριο σε δύο βάρδιες από τις 7 π.μ. έως τα μεσάνυχτα, ενώ προσδιορίζεται και ο τρόπος αποζημίωσης του προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, καθιερώνεται η αποζημίωση ύψους 20 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο για κάθε ημέρα απασχόλησής του κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η δυναμικότητα του συστήματος να ξεπεράσει τον Μάιο τα 2.500.000 εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4.000.000.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Με πληροφορίες από Εθνος, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Θρίλερ με τον θάνατο 68 ηλικιωμένων σε γηροκομείο: Ζητήθηκε εκταφή νεκρού – Φρουρείται το νεκροταφείο [έγγραφο]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: