Ποιες είναι οι πιο… ακριβές προημιτελικές αναμετρήσεις του Europa League

File Photo Λογότυπο του Europa League ΑΠΕ-ΜΠΕ




Mετά το Champions League, παίρνουν σειρά απόψε (8/4) οι πρώτες προημιτελικές αναμετρήσεις του Europa League., που πλησιάζει προς τον τελικό του Γκντανσκ (26/5).

Δύο αγγλικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ), ισάριθμες ισπανικές (Βιγιαρεάλ, Γρανάδα) και μία από Ολλανδία (Άγιαξ), Ιταλία (Ρόμα), Τσεχία (Σλάβια Πράγας) και Κροατία (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), συνθέτουν το «παζλ» της οκτάδας, συνολικής αξίας  2,531 δισεκατομμύρια ευρώ (σ.σ: 6,119 δισεκατομμύρια ευρώ είναι του UCL).

Η πιο ακριβή προημιτελική αναμέτρηση, είναι το Γρανάδα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού στοιχίζει συνολικά  833,85 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα “transfermarket”. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αξία 717,95 εκατομμύρια ευρώ, έχει πιο ακριβό παίκτη τον Μπρούνο Φερνάντες (Πορτογαλία/μέσος), που εκτιμάται στα 90 εκατομμύρια ευρώ. Η Γρανάδα είναι στα 115,90 εκατομμύρια και ο παίκτης με την υψηλότερη αξία είναι ο Γιάνγκερ Ερέρα (Βενεζουέλα/μέσος), με 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δεύτερος πιο ακριβός προημιτελικός, είναι μεταξύ Άγιαξ-Ρόμα, με συνολική αξία 735,1 εκατομμύρια ευρώ: 348,25 εκατομμύρια στοιχίζουν οι Ολλανδοί και 386,85 εκατομμύρια ευρώ οι Ιταλοί. Ο ακριβότερος παίκτης του Άγιαξ, είναι ο Νταβίντ Νέρες (Βραζιλία/επιθετικός) με 30 εκατομμύρια, ενώ για τη Ρόμα ο Νικολό Τζιανόλο (Ιταλία/μέσος) με 45 εκατομμύρια ευρώ. Σλάβια Πράγας και Άρσεναλ, συνθέτουν τον τρίτο πιο ακριβό προημιτελικό του UEL.

Οι Τσέχοι έχουν ρόστερ αξίας 62,25 εκατομμυρίων, ενώ αυτό της αγγλικής ομάδας εκτιμάται στα 549,10 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας σύνολο 611,35 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπουκαγιό Σακά (Αγγλία /επιθετικός) είναι ο ακριβότερος παίκτης της Άρσεναλ με αξία 60 εκατομμυρίων, ενώ της Σλάβια, ο Αμπνταλάχ Σιμά (Σενεγάλη/επιθετικός), με 8 εκατομμύρια. Στην τελευταία θέση, βρίσκεται το ζευγάρι Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ισπανική ομάδα εκτιμάται στα 247,70 εκατομμύρια ευρώ, οι Κροάτες στα 103,35 εκατομμύρια, δίνοντας σύνολο 351,05 εκατομμύρια ευρώ. Ο πιο ακριβός παίκτης των Ισπανών είναι ο  Πάου Τόρες (Ισπανία/αμυντικός) με 50 εκατομμύρια, ενώ ακριβότερος για τους Κροάτες είναι ο Γιόσκο Γκβαρντιόλ (Κροατία/αμυντικός) με αξία 16 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

UEFA EURO 2020: Πόσοι φίλαθλοι επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε κάθε πόλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: