Πέθανε στα 44 χρόνια του ο γιός του Δημήτρη Κολλάτου: Είχε αφιερώσει τη ζωή του στον Άλκη, που έπασχε από αυτισμό

H φωτογραφία του Δημήτρη Κολλάτου με τον γιό του Άλκη, η οποία συνοδεύει την ανάρτηση του σκηνοθέτη με την αναγγελία του θανάτου του 44χρονου γιού του. Photo@DimitrisKollatos B




Από ανακοπή καρδιάς στα 44 χρόνια του άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα ο Άλκης Κολλάτος, ο γιος του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου.

Ο Άλκης ήταν ένα παιδί με αυτισμό και έγινε γνωστός από την αυτοβιογραφική ταινία του πατέρα του με τίτλο «Η ζωή με τον Άλκη» (1988) που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Τον Άλκη είχε υποδυθεί ο κατά έναν χρόνο μικρότερος αδελφός του, Αλέξανδρος, ο οποίος είχε βραβευτεί για την ερμηνεία του στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

  • Στην ταινία, ο Άλκης, ένα αυτιστικό παιδί έντεκα ετών έχει φέρει σ’ απελπισία το οικογενειακό του περιβάλλον και κυρίως τη Γαλλίδα μητέρα του, η οποία θέλει να το κλείσει σε ίδρυμα. Στην απόφαση αυτή αντιτίθεται ο πατέρας του Άλκη, που δέχεται το πρόβλημα του γιου του και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο αδελφός του Άλκη, Αλέξανδρος, ήταν αυτός που βρισκόταν στο πλευρό του Άλκη μέχρι την τελευταία του στιγμή στο Τζάνειο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημήτρη Κολλάτου με την οποία αναγγέλλει τον θάνατο του αγαπημένου του παιδιού.

«Είναι άδικο να ζω εγώ και να φεύγει ο Άλκης» έγραψε ο σκηνοθέτης για την απώλεια του γιου του στον λογαριασμό του στο facebook.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Διά βίου διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη, αποφάσισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: