Πέντε δυσλεκτικοί νέοι από τα Χανιά η ελληνική συμμετοχή για το ευρωπαϊκό βραβείο Καρλομάγνου

Η αφίσα του διαγωνισμού για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία Πηγή https://www.europarl.europa.eu/
Μια ομάδα πέντε νεαρών ατόμων από τα Χανιά της Κρήτης που εκπόνησαν το σχέδιο SOS4Love Project «για μια παιδεία χωρίς αποκλεισμούς» είναι ο φετινός νικητής για την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου.

Το SOS4love Project ξεκίνησε το 2017 από μια ομάδα μαθητών με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον ΟΗΕ, και επιδιώκει να οργανώσει λύσεις-δράσεις που να συνάδουν με την αγάπη και την ειρήνη υλοποιώντας τους «17 Στόχους του ΟΗΕ για έναν Καλύτερο Κόσμο». Πρωταρχικής σημασίας για το σχέδιο είναι η επιτακτική ανάγκη για συμπεριληπτική παιδεία χωρίς αποκλεισμούς ή και στιγματισμό της διαφορετικότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή “διαφορετικά χαρισματικών” νέων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες συχνά ξεχασμένων και υποβαθμισμένων μαθητών/νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες τους. Τους τοποθετεί δε, ως πρωταγωνιστές στην συλλογική προσπάθεια βελτίωσης στην ζωή στον πλανήτη.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται κάθε χρόνο από  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Απονέμεται για πρωτοβουλίες που πραγματοποιούν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το Βραβείο απονέμεται σε τρεις νικητές οι οποίοι λαμβάνουν χρηματικό έπαινο (€ 7.500 για τον πρώτο νικητή, € 5.000 για τον δεύτερο κα € 2.500 για τον τρίτο) και επίσης προσκαλούνται να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περεταίρω, οι εκπρόσωποι όλων των 28 εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν της Γερμανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ // Ν.Μ.
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: