Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θόδωρος: Ο Ελληνισμός κι η Ορθοδοξία θα λάμπουν πάντα

Υπό των φως των κεριών, σε μία απόλυτη σιγή, η φωνή του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής γέμιζε ασφυκτικά την εκκλησία. ΑΠΕ – ΜΠΕ




«Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία θα λάμπουν και θα υπάρχουν». Με τη φράση αυτή, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, έδωσε το δικό του μήνυμα, αφού σήκωσε τον Εσταυρωμένο Ιησού και τον λιτάνευσε μέσα σε έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της ομογένειας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στην Αλεξάνδρεια.

Υπό των φως των κεριών, σε μία απόλυτη σιγή, η φωνή του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής γέμιζε ασφυκτικά την εκκλησία, με τον πατριάρχη να πλαισιώνεται από τον πατριαρχικό επίτροπο Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Ναυκράτιδος, Νάρκισσο και τον επίσκοπο Βαβυλώνος, Θεόδωρο, αλλά και τον ιερό κλήρο.

«Τον Ελληνισμό δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά. Υπάρχει και δίδει πάντοτε δυναμικά το “παρών”.

Καλή Ανάσταση! Υγεία και χαρά! Έχουμε κουράγιο και ελπίδα. Το Φως έρχεται. Η ζωή μας θα αλλάξει και πάλι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς το Φως το Αληθινό», τόνισε ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιου Κοτσιώνη και του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, Ιωάννη Σιόκα.

«Το Φως της Αναστάσεως είναι φως. Και το φως πάντα θα λάμπει και θα θερμαίνει τις καρδιές μας» τόνισε ο προκαθήμενος του Δευτερόθρονου ιεραποστολικού πατριαρχείου, ευχόμενος Καλή Ανάσταση σε όλους τους παρευρισκομένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν η συντονίστρια Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Σωτηρία Μπέτα, ο Α΄ αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, Ανδρέας Βαφειάδης, ο γενικός γραμματέας του πρεσβυγενούς οργανισμού, Δημήτρης Κάβουρας, ο κοινοτικός επίτροπος, Νικόλας Κόπελος, η πρόεδρος του Πτολεμαίου και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, Λιλίκα Θλιβίτου, η διευθύντρια του Τοσίτσαιου Δημοτικού Σχολείου, Κασσανδρή Τσίτσου, άλλοι εκπαιδευτικοί και πολύς κόσμος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Οι Έλληνες ομογενείς γιορτάζουν τις Αναστάσιμες Ημέρες με τη «Φωνή της Ελλάδας»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: