Παρασκηνιακή συμφωνία της UEFA με τους αγγλικούς συλλόγους γκρέμισε τους «12»;

Παίκτες της Μπράιτον φορούν μπλουζάκι με σύνθημα κατά της Σούπερ Λίγκας. EPA/Neil Hall, POOL




Για συμφωνία στο παρασκήνιο μεταξύ της UEFA με τους συλλόγους της Premier League κάνει λόγο η ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η διοίκηση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας κατάλαβε πως έπρεπε να δημιουργήσει γρήγορα ένα εσωτερικό ρήγμα για να καταρρεύσει το σχέδιο και κινήθηκε παρασκηνιακά για να πείσει τις αγγλικές ομάδες ν` αποχωρήσουν.

Και αυτό έγινε, προσφέροντας σε αυτές τις ομάδες οικονομικά κίνητρα, που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Επίσης η εφημερίδα αναφέρει πως η UEFA είναι έντονα δυσαρεστημένη από τις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ ειδικά ο πρόεδρος της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, αποτελεί, πλέον, εχθρό της UEFA, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του στις εξελίξεις.

Τσέφεριν: «Να βρούμε ξανά την ενότητα μας»

Η κατάρρευση του σχεδιασμού για την ευρωπαϊκή Super League, ικανοποίησε την UEFA και ο πρόεδρος της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζήτησε από τις ομάδες να κοιτάξουν τώρα μπροστά και να βρούνε όλη μαζί την ενότητα του ποδοσφαίρου.

«Το σημαντικό είναι τώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να βρούμε ξανά την ενότητα μας. Αυτό είναι το κυριότερο. Όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο Σλοβένος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Ανιέλι: «Το ποδόσφαιρο είναι βιομηχανία»

Ο αντιπρόεδρος της υπό κατάρρευση ευρωπαϊκής Super League, Αντρέα Ανιέλι, χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο βιομηχανικό προϊόν, λίγες ώρες πριν αρχίσει να πέφτει σαν χάρτινος πύργος το οικοδόμημα, που όπως φαίνεται δεν θα μακροημερεύσει, μετά την καθολική αντίδραση απ΄ όλους τους φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον ένα παιχνίδι, αλλά ένας βιομηχανικός τομέας και χρειάζεται σταθερότητα», τόνισε ο πρόεδρος της Γιουβέντους στον ιταλικό Τύπο.

«Μεταξύ των συλλόγων μας, υπάρχει ένα σύμφωνο αίματος, θα προχωρήσουμε μπροστά. Το έργο έχει 100% πιθανότητες επιτυχίας. Χρειαζόμαστε σκληρούς οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς κανόνες όπως εκείνοι που θεσπίζονται στην Super League. Διαθέτουμε καταστατικό και κανόνες του παιχνιδιού, αλλά δεν μπορούμε πλέον να ρίχνουμε τα ζάρια για να δούμε τι θα προκύψει. Σήμερα, είμαστε μια βιομηχανία 25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποδόσφαιρο διέρχεται μια τεράστια κρίση ελκυστικότητας έναντι των νέων γενεών. Το κλείσιμο των σταδίων για έναν χρόνο, δείχνει ότι για όσους έχουν παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών, ενδιαφέρονται για κάτι άλλο. Είναι μια διαδικασία που επιταχύνεται από την πανδημία του κορωνοϊού», πρόσθεσε.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ – ΑΠΕ 
Λευκωσία, Κύπρος

Σχόλασε ο γάμος: Βαριά ήττα της απληστίας, εκτός Σούπερ Λίγκας 8 από τις 12 ομάδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: