Παραλήρημα κατ’ εντολή Ταγίπ, ομιλούν “για “καταφύγιο τρομοκρατών: «Μυθεύματα και ισχυρισμοί» απαντά η Αθήνα [video]

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον στενό του συνεργάτη και υβριστή της Ελλάδας και της Κύπρου, Φαχρετίν Αλτούν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρτόια, via AA




Με εντολή του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, προχώρησε σε μια παραληρηματική ανάρτηση από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ισχυρίστηκε ότι χωρίς στοιχεία ότι η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις. Μετά από την άθλια επίθεση αυτή, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με σκληρό τρόπο. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα επέλεξε να κρατεί χαμηλούς τόνους.

Μάλιστα, ο απαράδεκτος στενός συενργάτης του Ερντογάν, έκανε λόγο για στρατόπεδα προσφύγων, στα οποία οι τρομοκράτες οργανώνουν ακόμα και επιθέσεις αυτοκτονίας κατά της Τουρκίας, τη στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες αφήνονται να πεθάνουν στο Αιγαίο.

ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε απαράδεκτα μυθεύματα και ισχυρισμούς

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγω για «απαράδεκτα μυθεύματα» και προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με πρόσφατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών.

Προβληματισμός στην Αθήνα

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου, παρατηρητές στην Αθήνα, εξέφρασαν στην Hellas Journal τον προβληματισμό τους στο κατά πόσον το κλίμα που διαμορφώνουν τα λεγόμενα του κ. Αλτούν, αμβλύνει το ήδη οξυμένο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να καταστεί δυνατή και η επίσκεψη του κ. Δένδια στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, κατά την επιστροφή του Έλληνα υπουργού Eξωτερικών από την Βεγγάζη της Λιβύης όπου πρόκειται να ανοίξει ελληνικό προξενείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Twitter
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Ο Δένδιας προγραμματίζει να πάει στην Άγκυρα στην πιο «κακή εβδομάδα» του Ταγίπ Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: