Οταν το Πολεμικό Ναυτικό δείχνει τα δόντια του: Καθηλωτική άσκηση στο Αιγαίο [Photos, video]

Φωτογραφίες ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ




Εντυπωσιακή ήταν η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

Η άσκηση αφορούσε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό εθνικών ασκήσεων «ΛΑΙΛΑΨ», «ΑΙΓΙΑΛΟΣ», «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ» και «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ».

Διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, Μυρτώου, Βορείου και Νοτίου Κρητικού Πελάγους και θάλασσας Κυθήρων, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Αποβατικών Δυνάμεων, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω δραστηριοτήτων μονάδες και προσωπικό του ΠΝ συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21».

Στις ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά στόχων επιφανείας και αέρος, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολές τορπιλών γυμνασίων από υποβρύχια, αποβατικές ασκήσεις, αντικείμενα πολέμου μεταξύ υποβρυχίων καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE 

Το Phantom II κι αν εγέρασε είναι πολεμική μηχανή: Πως ο Ελληνικός «Spooky»τράβηξε τα μάτια των Ισραηλινών με τα F-15i

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: