Ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στη Μόσχα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε διάσκεψη κορυφής ηγετών για το κλίμα από τη Μόσχα της Ρωσίας, στις 22 Απριλίου 2021. EPA, ALEXEI DRUZHININ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί στη Μόσχα με τον Ουκρανό ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Θέλει να συζητήσει μαζί του τις σχέσεις των δύο χωρών «ανά πάσα στιγμή» όποτε εκείνος μπορεί, αλλά παράλληλα τον παρέπεμψε στις ηγεσίες των αυτονομιστών για να συζητήσουν τη διένεξη στην ανατολική Ουκρανία.

«Εάν πρόκειται για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, τότε παρακαλώ, θα δεχθούμε τον πρόεδρο της Ουκρανίας στη Μόσχα σε όποια χρονική στιγμή τον εξυπηρετεί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, σχολιάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόταση που του έκανε πρόσφατα ο Ζελένσκι να συναντηθούν στο Ντονμπάς.

Αναφερόμενος στην πρόταση αυτή, είπε ότι εάν ο Ζελένσκι ήθελε να μιλήσει για τη σύγκρουση μεταξύ δυνάμεων του Κιέβου και των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, θα πρέπει «πρώτα απ’ ‘όλα να συναντηθεί με τους ηγέτες» των δύο δημοκρατιών του Ντονέτσκι και Λουγκάνσκ και μετά να συναντηθεί με εκπροσώπους μια τρίτης χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από TASS, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Η Τσεχία απέλασε 63 Ρώσους διπλωμάτες: Και 3 η Σλοβακία σε συμπαράσταση * Άμεση απάντηση υπόσχεται η Μόσχα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: