Ο Νίκος Δένδιας σήμερα στην Άγκυρα: Συνομιλίες υψηλής πολιτικής με Τσαβούσογλου, αλλά και γεύμα «ιφτάρ» για το Ραμαζάνι

File Photo Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Α) συνομιλεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Δ) σε παλαιότερη συνάντησή τους ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα σήμερα, θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlüt Çavuşoğlu.

Στη συνέχεια θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και κοινές δηλώσεις στον Τύπο, όπως μας πληροφορούν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από Ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει μετά, προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών, δείπνο «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Αναφορικά με την ημερήσια διάταξη των συνομιλίων, αναμένεται συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Με 24ωρη αναβολή την Πέμπτη τελικά η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: