Ο Κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για Πενταμερή, λέει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

File photo: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Την εκτίμηση ότι ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για το τι πάμε να συζητήσουμε στη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος προσθέτοντας πως δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει η πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία του Προέδρου της Δημοκρτίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι ο κ. Παπαδόπουλος ερωτήθηκε για το θέμα της πενταμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη την άφιξη στην Κύπρο της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέϊν Χολ Λουτ και βλέποντας πως η Τουρκία μιλά για λύση δύο κρατών.

Δυστυχώς, απάντησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος «δεν είναι μόνο η Τουρκία που μιλά για λύση δύο κρατών. Χθες ο τέως Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε με Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφους και όπως δείχνουν σχετικές πληροφορίες, έχει δηλώσει ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε πει στον κ. Τσαβούσογλου ότι περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να συζητήσει μαζί με την Τουρκία μια πιθανή λύση δύο κρατών».

Πρόσθεσε πως «εάν αυτό είναι το κοινό όραμα του κ. Αναστασιάδη με την τουρκική πλευρά, τότε ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για το τι πάμε να συζητήσουμε στη πενταμερή διάσκεψη. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο βδομάδες θα βρεθούμε σ’ αυτή τη διάσκεψη από την οποία θα απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει η πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία του κ. Αναστασιάδη» σημείωσε.

Ταυτόχρονα διερωτήθηκε «τι έχει να κρύψει και γιατί δεν αποκαλύπτει (ο Νίκος Αναστασιάδης) αυτή την πρόταση στον κυπριακό λαό».

Ο Προέδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και στο θέμα των πολιτογραφήσεων και είπε πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνέχισε να εκδίδει χρυσά διαβατήρια ακόμα και μετά που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σχετικούς κανονισμούς. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη πάνω από τους νόμους, πάνω από τους θεσμούς, πάνω από την ηθική, βάζει τα συμφέροντα των πελατών που θέλει να εξυπηρετήσει».

Το ερώτημα, είναι συνέχισε «γιατί ο ΔΗΣΥ σιωπά μπροστά σε αυτή την προκλητική παρανομία της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Συμφωνεί ο ΔΗΣΥ ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να αγνοεί τους κανονισμούς που και ο ίδιος ο ΔΗΣΥ είχε ψηφίσει; Γιατί σιωπά»;

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Φανιτσα Ζαννέττου/ΗΦ
Λάρνακα, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Κύριε Αναστασιάδη, πάτε για κακή λύση: Δήλωση-παρέμβαση πολιτών για την άτυπη πενταμερή της Γενεύης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: