Ο Καζανόβα ξελόγιαζε τις ερωμένες του παριστάνοντας τον… γιατρό: Iστορική μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά του [photo]

File Photo O ηθοποιός Heath Ledger στον ρόλο του Καζανόβα από την ομώνυμη ταινία Screenshot via YouTube video Movieclips Classic Trailers




Ιατρικές συμβουλές έδινε στις… ερωμένες του ο μεγαλύτερος εραστής της ιστορίας Τζιάκομο Καζανόβα όπως προκύπτει από την βιογραφία του σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Ο περίφημος γυναικοκατακτητής, ο οποίος επαίρετο ότι είχε πάνω από… 130 ερωμένες ,τις βοηθούσε μιλώντας τους για τα προβλήματα υγείας τους, ακόμα και αν η θεραπεία που συνιστούσε ήταν το… σεξ μαζί του, συνεχίζει η εφημερίδα.

Ο Τζάκομο Καζανόβα γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1725. Οι γονείς του ήταν ηθοποιοί ο ίδιος όμως ονειρευόταν να γίνει γιατρός. Η γιαγιά του ήταν αυτή που χρηματοδότησε τις σπουδές του στη Νομική και τη Θεολογία. Σε αυτό όμως που έμεινε όμως αιώνια πιστός ήταν το πάθος του για το γυναικείο φύλο.

File Photo Το εξώφυλλο της αυτοβιογραφίας του Καζανόβα via Publisher BOUQUINS

Σήμερα μια νέα μελέτη των απομνημονευμάτων που γράφτηκαν κατά τη δεκαετία του 1790, περιέχει περιγραφές ασθενειών, τραυματισμών και θεραπειών που αντιμετώπισε σε ταξίδια του σε όλη την Ευρώπη που τότε μαστιζόταν από επιδημίες όπως η ευλογιά ή η πανώλη.

Η Λιζέτα Λόβετ, ιστορικός Ιατρικής και ψυχίατρος, δήλωσε ότι ο Καζανόβα διατηρούσε αμείωτο το το ενδιαφέρον του για την Ιατρική καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του και συνέχισε να διαβάζει ιατρικά εγχειρίδια.

Οι γυναίκες ζητούσαν τη συμβουλή του Καζανόβα ακόμα και για προβλήματα όπως σπυράκια και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αλλά και για την… αντισύλληψη.

Η ιστορικός λέει ότι ο Καζανόβα με την ευγένειά και το σαβουάρ βιβρ που τον διέκρινε  είχε καταφέρει να πείσει μία Γαλλίδα δούκισσα να δεχτεί τις συμβουλές του για την περιποίηση του δέρματός της, όπως το να κόψει ορισμένα τρόφιμα και ποτά, λέγοντάς της ότι οι συμβουλές του προέρχονταν από την απόκρυφη παράδοση των Εβραίων, τη Καμπάλα.

Κατάφερε να πείσει την Τζιουστινιάνα Γουάιν, μια ανύπαντρη έγκυο γυναίκα, ότι η συνιστώμενη θεραπεία για έκτρωση ήταν να κάνει σεξ μαζί του. Η ιατρική «συνταγή» του Καζανόβα όπως είναι φυσικό δεν απέδωσε και η εύπιστη γυναίκα κατέληξε να γεννήσει σε ένα μοναστήρι.

Ο  Καζανόβα, λέει η ιστορικός, υπέφερε από κατάθλιψη και τουλάχιστον επί 10 ώρες την ημέρα έγραφε τα απομνημονεύματά του για να… ξεσκάσει.
«Ήταν ένας πανίσχυρος έξυπνος άνθρωπος -κάτι που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά αυτές τις μέρες, επειδή έχει επισκιάσει τα στερεότυπα γύρω από τα σεξουαλικά του ενδιαφέροντα», δήλωσε η ιστορικός στους Times.

HJ με πληροφορίες από Times

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: