Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας και δεν κάνω διορθωτική δήλωση, απαντά ο Μάριο Ντράγκι

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi (R) και ο ιταλός υπουργός Υγείας Roberto Speranza (L) παρευρίσκονται σε συνέντευξη Τύπου στο Chigi Palace, στη Ρώμη, Ιταλία, 16 Απριλίου 2021. EPA, ROBERTO MONALDO




Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι δεν θα διορθώσει τίποτα σχετικά με τα πρόσφατα σχόλιά του σχετικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν το προέτρεψε να το πράξει ο πρώην πρέσβης της Ιταλίας στην Άγκυρα Λουίγκτι Ματιόλο.

Τα παραπάνω ανέφερε την Πέμπτη η τουρκική υπηρεσία του BBC Turkish, επικαλούμενη ιταλικές πηγές.

Ο Ματιόλο είπε στον Ντράγκι ότι το να αποκαλεί τον Ερντογάν «δικτάτορα» θα μπορούσε να έχει «σοβαρές συνέπειες», ανέφερε η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Αυτό πρέπει κάπως να διορθωθεί», είπε ο Ματιόλο στον Ντράγκι, σύμφωνα με τη Λα Στάμπα, στον οποίο απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός: «Δεν θα διορθώσω τίποτα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το SofaGate, μια κρίση που προέκυψε από την άθλια μεταχείριση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ερντογάν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο Ντράγκι είχε δηλώσει ότι ο Ερντογάν ήταν μεταξύ των «δικτάτορων με τους οποίους πρέπει να συνεργαστούμε».

Σπάζοντας τη σιωπή του για πρώτη φορά επί του θέματος, ο Ερντογάν την Πέμπτη είπε: «Αυτός ο άντρας που ονομάζεται Draghi πήρε τσεκούρι στις μεταξύ μας σχέσεις, κάνοντας αυτή τη δήλωση».

Ο Matteo Salvini, ο ηγέτης της δεξιάς πτέρυγας στην Ιταλία, της La Lega, έγραψε σε ένα tweet: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ στέκομαι με τον πρόεδρο Draghi, τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη Δύση».

«Ότι ο Ερντογάν, ο οποίος συλλαμβάνει βουλευτές της αντιπολίτευσης και βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, θέλει να δώσει μαθήματα στον Ιταλό πρωθυπουργό με στυλ και τρόπους, είναι ξεκαρδιστικό», ανέφερε ο ηγέτης της Εθνικής Αριστεράς της Ιταλίας Νικόλα Φρατογιάννι.

ΠΗΓΗ: AHVAL NEWS

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Συνεχίζει τα αντίποινα η Ρωσία: Μετά τους Αμερικανούς, απελαύνονται και 5 Πολωνοί διπλωμάτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: