«Ο αφανισμός οποιουδήποτε ΜΜΕ δεν θα γίνει έντονα αισθητός» δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

File Photo: Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. EPA, MAXIM SHEMETOV, POOL




Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κλείσει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Meduza που έχει χαρακτηρισθεί «ξένος πράκτορας».

Αυτό δήλωσε ότι το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει με σεβασμό κάθε μέσο ενημέρωσης, αλλά η ιδιομορφία της σύγχρονης αγοράς είναι τέτοια που ο αφανισμός οποιουδήποτε μέσου δεν θα γίνει έντονα αισθητός.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι στο Κρεμλίνο αντιλαμβάνονται ότι ο ιστότοπος Meduza είναι ιδιωτικό μέσο αλλά «παρόλα αυτά δεν είναι ρωσικό ΜΜΕ».

Αυτή ήταν και η απάντησή του όταν ρωτήθηκε, αν συσχετίζουν την στάση της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας απέναντι στο μέσο αυτό με τις «μη φιλικές ενέργειες» της Λετονίας, όπου βρίσκεται η έδρα του ιστότοπου Meduza, και αν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία που δεν έχει σχέση με κάποιο κράτος.

Παράλληλα ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η καταχώριση κάποιου μέσου στο μητρώο των «ξένων πρακτόρων», δεν απαγορεύει την δραστηριότητα του διαδικτυακού μέσου, αναφέροντας ότι υπάρχουν μέσα που απευθύνονται στο ρωσικό κοινό αλλά «δεν έχουν καμία σχέση με την Ρωσική Ομοσπονδία»

Στις 23 Απριλίου το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας συμπεριέλαβε τους ιστότοπους Meduza και «Πρώτο ΜΜΕ κατά της διαφθοράς» στο μητρώο των ΜΜΕ που λειτουργούν ως «ξένοι πράκτορες».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του επικεφαλής εκπρόσωπου Τύπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Πίτερ Στάνο είχε καταδικάσει την απόφαση του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης, να συμπεριλάβει το ανεξάρτητο μέσο Meduza στον κατάλογο των «ξένων πρακτόρων.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι αρχές της Ρωσίας συνεχίζουν να περιορίζουν την δουλειά ανεξάρτητων ΜΜΕ, καθώς και μεμονωμένων δημοσιογράφων και ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενημέρωσης. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ρωσίας και τις εγγυήσεις που αφορούν στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Με πληροφορίες από TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

 

Πρώτοι με διαφορά έξι μονάδων οι Πράσινοι: Πρώτη και η Αναλένα Μπέρμποκ για καγκελάριος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: