Ντεμπούτο με άλμα στα 4.60 μέτρα έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη στην Καλιφόρνια

File Photo: Η Κατερίνα Στεφανίδη. Photo via Twitter, @KatStefanidi




Η Κατερίνα Στεφανίδη πραγματοποίησε το Σάββατο τον πρώτο από τους τρεις προπονητικούς αγώνες που έχει πραγματοποιήσει έως τις 10 Μαΐου.

Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης του Ρίο συμμετείχε σε διοργάνωση που έγινε στο προπονητικό κέντρο Τσούλα Βίστα στην Καλιφόρνια και άνοιξε τη χρονιά με άλμα στα 4,60 μέτρα.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έδειξε από νωρίς στη σεζόν πως είναι σε καλή κατάσταση και στη σωστή κατεύθυνση ενόψει των διοργανώσεων του ανοιχτού.

Η Στεφανίδη, θα κάνει τον επόμενο της αγώνα στις 2 Μαΐου και πάλι στο προπονητικό κέντρο στην Τσούλα Βίστα και στις 9 Μαΐου θα συμμετάσχει στο «Golden Games» στην Καλιφόρνια, διοργάνωση που είναι ενταγμένη στα Continental Tour της WA.

Η Στεφανίδη έχει ως στόχο της χρονιάς να βρεθεί στη καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, προκειμένου να διεκδικήσει και πάλι να ανέβει στο βάθρο των νικητριών.

Η αθλήτρια θα κάνει τον βασικό όγκο αγώνων της στην Ευρώπη, αφού αναμένεται τον επόμενο μήνα να έρθει στην Ελλάδα. “Μπορεί να μην κατάφερα το ύψος που θα ήθελα, αλλά για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα ότι είμαι πολύ κοντά σε ένα μεγάλο άλμα”, έγραψε η αθλήτρια μετά τον αγώνα στον λογαριασμο της στο Instagram. Η Στεφανίδη ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,50 μ. και 4,60 μ. και στη συνέχεια έχασε το 4,71 μέτρα.

Αγωνιστική δράση περιλάμβανε το πρόγραμμα του Νίκου Σκαρβέλη, που συμμετείχε στη διοργάνωση Drake Relays στην Αιόβα. Ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας κατέλαβε την έβδομη θέση στο αγώνισμα με καλύτερη βολή στα 19,06 μ., από την πρώτη προσπάθεια, την μοναδική έγκυρή του στον αγώνα. Ο Σκαρβέλης έχει στείλει φέτος τη σφαίρα στα 19,88 μ. και ψάχνει τις πρώτες βολές της σεζόν πάνω από τα 20,00 μέτρα.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Έλλη – Ευτυχία Δεληγιάννη στα 800 μ. στη διοργάνωση Oregon Relays. Η νεαρή αθλήτρια ήταν τέταρτη με 2.06.97 και πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της. Η 19χρονη, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 2.05.34, μέχρι τώρα στη σεζόν έχει δείξει πως έχει προσαρμοστεί στη νέα της καθημερινότητα και πως είναι σε θέση να διεκδικήσει καλές εμφανίσεις στις υποχρεώσεις του καλοκαιριού.

Τη συμμετοχή της από το Oregon Relays ακύρωσε τελικά η Σταματία Σκαρβέλη, αφού υπήρξε θετικό κρούσμα covid-19 στο Πανεπιστήμιο της και επέλεξε προληπτικά να μην ταξιδέψει για το Γιουτζίν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Super League (Play Out): Χαμένη ευκαιρία για τη Λαμία, 0-0 με τον Ατρόμητο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: