Ο Ερντογάν ανακάλυψε (!) την υπεύθυνη της διαφθοράς στην Τουρκία: Έδιωξε την υπουργό Εμπορίου

File photo: H πρώην (πλέον) υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Ρουχσάρ Πεκτζάν την οποία απομάκρυνε ο Ερντογάν λόγω του σκανδάλου ανάθεσης έργων σε εταιρία του συζύγου της. photo via Twitter@pekcan




Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διόρισε σήμερα ένα εξέχον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AKP, τον Μεμέτ Μους, νέο υπουργό Εμπορίου και χώρισε σε δύο υπουργεία το υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Με προεδρικό διάταγμα η Ρουχσάρ Πεκτζάν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση και  αντικαταστάθηκε από τον Μους στη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Εμπορίου.

Ο Μους είναι βουλευτής του AKP του Ερντογάν από το 2011 και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του κόμματος αρμόδιος για την οικονομία.

  • Στο διάταγμα, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δεν αναφέρεται ο λόγος για την αλλαγή. Ωστόσο αυτή πραγματοποιήθηκε αφού πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την Πεκτζάν για νεποτισμό καθώς αποκαλύφθηκε ότι αγόραζε εφόδια από την εταιρεία του συζύγου της και ζήτησαν την παραίτησή της.

Το υπουργείο Εμπορίου επιβεβαίωσε ότι η αγορά απολυμαντικών έγινε πράγματι, αλλά ανέφερε σε δήλωσή του χθες, Τρίτη, ότι η επιλογή της εταιρείας βασίσθηκε μόνο στην τιμή και δεν οφείλεται «στην επωνυμία της».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η πώληση, ύψους περίπου 500.000 λιρών Τουρκίας (51.000 ευρώ), πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών που ισχύουν.

Οι αλλαγές, τις οποίες έκανε ο Ερντογάν μέσα στη νύχτα, πραγματοποιήθηκαν εν μέσω φημών για έναν ευρύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

  • Ο πρόεδρος δημιούργησε δύο νέα υπουργεία χωρίζοντας σε δύο χωριστά υπουργεία το υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, σύμφωνα με το διάταγμα.

Διόρισε την Ντεριά Γιανίκ υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής και τον Βεντάτ Μπιλγκίν υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αντικαθιστώντας την Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτζούκ.

Με πληροφορίες από Reuters/Ahval

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Να μην έχει το τέλος του Μεντερές «εύχεται» Τούρκος βουλευτής στον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: