Νέο χτύπημα από τη δικτατορία του Ερντογάν: Εισήγηση εισαγγελέα για φυλάκιση φοιτητών

Η τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του διορισμένου πρύτανη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στο Πανεπιστήμιο Bogazici στην Κωνσταντινούπολη. EPA, ERDEM SAHIN
Ένας Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθούν ποινές φυλάκισης σε βάρος 97 φοιτητών, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του διορισμού, από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενός πρύτανη, προσκείμενου στην εξουσία, στο υψηλού κύρους πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που ενέκρινε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, οι φοιτητές που διώκονται κατηγορούνται ότι παραβίασαν, διαδηλώνοντας, την απαγόρευση περί συναθροίσεων, που βρισκόταν σε ισχύ στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας του νέου κορωναϊού.

Τους καταλογίζεται, επίσης, ότι συμμετείχαν σε «μη επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις κι ότι αρνήθηκαν να διαλυθούν παρά τις προειδοποιήσεις», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης από 6 μήνες έως 3 έτη.

Η ημερομηνία έναρξης της δίκης τους δεν έχει ανακοινωθεί.

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Βοσπόρου διαδήλωναν καθημερινά, στις αρχές Ιανουαρίου, κατά του διορισμού από τον Ερντογάν ενός πρύτανη προσκείμενου στο κόμμα του, του Μελίχ Μπουλού, διακρίνοντας μια ένδειξη απώλειας της ανεξαρτησίας των πανεπιστημίων.

Οι αρχές κατέστειλαν βίαια τις διαμαρτυρίες, συλλαμβάνοντας δεκάδες φοιτητές.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

 

Ο Μάριο Ντράγκι είχε υποσχεθεί ότι θα διασώσει την ευρωζώνη με κάθε κόστος, σήμερα κάνει το ίδιο για την Ιταλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: