ΝΑΙ, οι παρενέργειες του εμβολίου είναι πολλές: Μα όπως λέει και η Πρωτοψάλτη, είμαστε ακόμα ζωντανοί!

Στρατιωτικός γιατρός εμβολιάζει με το εμβόλιο της Moderna γυναίκα στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Ελληνικού, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου 2020: Μείνετε σπίτι. Κάντε τα μαθήματα διαδικτυακά. Όλοι οι φοιτητές να εγκαταλείψουν τις τάξεις και τις εστίες τους στο Πανεπιστήμιο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Δυο βδομάδες έψαχνα τους φοιτητές μου έναν-έναν. Είσαι καλά; Έφτασες σπίτι; Ο ένας στην Πορτογαλία. Η άλλη στο Λος Άντζελες. Ο άλλος στην Γαλλία. Η άλλη στην Ουάσιγκτον. Ο άλλος στην Κίνα. Σκορπίστηκαν ΠΑΝΤΟΥ!

Δυο βδομάδες μετά: Όλοι μέσα στην διαδικτυακή τάξη. Πάλι μαζί. Όλοι ασφαλείς, ακόμη και όσοι πέρασαν τον ιό. Χειροκροτήματα, κάποια δάκρυα, μια ανακούφιση! Συνεχίζουμε παιδιά μου! Είμαστε ακόμη ζωντανοί και παλεύουμε, δεν τα βάζουμε κάτω!

Δυο μήνες μετά: Έφυγε ο … Μας άφησε ο … Το παλεύει η … Κάθε φορά με καλούσαν οι φίλοι και συνάδελφοι στα ΜΜΕ να μιλήσουμε για την κατάσταση στις ΗΠΑ. Δέκα χιλιάδες έφυγαν σήμερα. Φτάσανε τις 100 χιλιάδες σήμερα. Ξεπέρασαν τις 300 χιλιάδες. Τρελλά νούμερα, τρελλοί κτύποι, έτρεμαν τα χέρια μου κάθε φορά που κρατούσα το χαρτί με τα γ…μένα νούμερα των θανάτων!

Ιούλιος 2020

Δυο βδομάδες καραντίνα στην Κύπρο και άλλες μέρες με την επιστροφή στις ΗΠΑ κάνουν αδύνατη τη μετάβαση στην πατρίδα. Δεν πειράζει γιε μου. Δεν πειράζει μάνα. Καλά να’μαστε κι Έχει ο Θεός.

Γεννάρης 2021

«Προτιμώ ακόμη να μείνω σπίτι, ακόμη δεν νιώθω άνετα», είπαν αρκετοί φοιτητές. Μα φυσικά, «κτίσαμε» τις τάξεις με τρόπο που ΟΛΟΙ πρέπει να νιώθουν άνετα και ασφαλείς, όπου κι αν βρίσκονται. Κάποιοι στις τάξεις, άλλοι στο σπίτι, μα όλοι εκεί, κανένας ιός δεν θα μπορούσε να μας διακόψει το ταξίδι! Ναι, φοιτητής μου ήταν στο κρεβάτι του πόνου και με τίμησε παρακολουθώντας τη διάλεξη που έδινα διαδικτυακά! Φυσικά και λύγισα μπροστά στο μεγαλείο και τη δύναμη του όταν μου το εκμυστηρεύτηκε!

Φλεβάρης 2021

Πάνω από μισό εκατομμύριο θάνατοι στις ΗΠΑ!

Απρίλης 2021

Πρέπει να το πω ξεκάθαρα στο συνέδριο των Πολιτικών στις ΗΠΑ, σε δυο βδομάδες: Τα επιστημονικά νούμερα άλλο τόσο ξεκάθαρα: Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έκανε όσα όφειλε και μπορούσε να κάνει, να Δημιουργήσει και να Ενημερώσει επαρκώς! Χάθηκε κόσμος άδικα. Χάθηκε χρόνος, χάθηκαν ψυχές! Πρέπει να παλέψω να δώσω αυτή τη μελέτη για το καλό αυτής τη Ανθρωπότητας. Ξενύκτια γεμάτα πείσμα για να υπάρχει ελπίδα!

Τώρα τι;

Πολλοί αρνούνται να δεχτούν το εμβόλιο. Δεν τους αδικώ. Πολλοί μιλάνε για συνωμοσίες. Πάλι δεν τους αδικώ. Άλλοι νιώθουν θηλιά στο λαιμό. Μας πώς να μην τους νιώσω όταν πρέπει να κάνω τρίωρες διαλέξεις με μάσκα. Και κάποιοι άλλοι μιλάνε για παρενέργειες. Ναι, σπάνιο κατ’ αναλογία πληθυσμών αλλά συμβαίνει.

Θα μιλήσω για τις δικές μου παρενέργειες, όσα τριβίλιζαν το μυαλό, την καρδιά και το σώμα κατά – και λίγη ώρα μετά που έχω βάλει το εμβόλιο:

Παιδιά μου, θα μπορέσω να σας αγκαλιάσω ξανά και να βρίσκομαι με το σώμα στην αποφοίτηση σας. Αυτή ήταν πρώτη παρενέργεια ενώ με τσιμπούσε η βελόνα.

Ρε μάνα, ψάχνω εισιτήριο. Η παρενέργεια να ξαναπατήσω το πόδι μου στην πατρίδα, να αγκαλιάσω το γιο μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, ακόμη και αγνώστους, μου προκάλεσε έναν απίστευτο κόμπο (αγωνίας) στο στομάχι. Ήπια έναν κυπριακό καφέ όμως και μου πέρασε!

Η παρενέργεια σε σχέση με το στερητικό σύνδρομο να καθίσω ελεύθερος σε μια ταβέρνα ή σε μια καφετέρια, κι αυτά, μου δημιούργησαν φοβερό “πονοκέφαλο”! Που να πάω πρώτα, καφετέρια, ταβέρνα ή Φοινικούδες (χωρίς μάσκα); Άσε, μάλλον θα πάω για σουβλάκι με τασιή (ταχίνι), να πιω και μια μπύρα πρώτα (στην τρίτη αρχίζω να βλέπω πεταλούδες κόκκινες, κίτρινες και μπλε, όπως τη Βουγιουκλάκη) κι ύστερα, ανάλογα βλέπουμε!

Αυτές οι παρενέργειες δεν θα με αφήσουν απόψε να κοιμηθώ στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Μια πόλη, που θα της είμαι πάντα ευγνώμων για όσα με έσπρωξε να κάνω. Γιατί ακόμη είμαι ζωντανός να ονειρεύομαι ΟΤΙ ΘΕΛΩ, ακόμη και ότι πετάω μαζί με τον χαρταετό, που δεν πρόλαβα να πετάξω ποτέ στον ουρανό της καρδιάς μου, την Αμμόχωστο!

Μεγάλη υπερένταση σήμερα (με απίστευτες παρενέργειες)!

Για τον Κόσμο που αγαπάμε…
Για τους Ανθρώπους μας (και μη) που έφυγαν…
Γι’ αυτή και μόνο την Αγκαλιά…
Για όσο χρόνο μας έκλεψαν…
Κάθε “παρενέργεια” είναι και μια Ανάσα Ζωής!

Υ.Γ. Η μεγαλύτερη παρ-ενέργεια ήταν το τραγούδι που σιγοψιθύριζα σε εκείνο το γραφικό φαρμακείο, κοντά στον πανέμορφο σταθμό του Grand Central, στην καρδιά του Μανχάταν, αμέσως μετά το εμβόλιο: “Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα. Κι αν μας αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα. Με κρατάς σε κρατώ…”!

** Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι αν. καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com και L.A. Voice

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Κατεβαίνεις υποψήφιος; Με το χέρι στην καρδιά… Μπορείς; Αξίζεις; Σκέψου και μετά αποφάσισε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: