Ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε 130 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης: Εντοπίστηκαν 10 πτώματα

File Photo: Ναυάγιο πλοιαρίου με μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης . APE-MPE




Περίπου δέκα πτώματα εντόπισε η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Méditerranée στα ανοιχτά της Λιβύης, κοντά σε ένα φουσκωτό που μετέφερε σχεδόν 130 ανθρώπους και το οποίο είχε ζητήσει βοήθεια καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα, πλέοντας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η οργάνωση είχε ειδοποιηθεί την Τρίτη από το Alarm Phone, ένα δίκτυο εθελοντών που ενημερώνουν τις αρχές όταν μετανάστες διατρέχουν κίνδυνο στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τρία πλεούνα βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Λιβύης. Το πλοίο Ocean Viking της οργάνωση, που έχει τη βάση του στη Μασσαλία, καθώς και δύο εμπορικά σκάφη, πήγαν στη ζώνη αυτή, όπου επικρατούσαν δύσκολες συνθήκες, με κύματα ύψους έξι μέτρων.

Το ένα εμπορικό πλοίο εντόπισε αρχικά τρία πτώματα ενώ στη συνέχεια ένα σκάφος της Frontex βρήκε το αναποδογυρισμένο φουσκωτό.

«Από τη στιγμή που φτάσαμε στην περιοχή, σήμερα, δεν έχουμε βρει κανέναν επιζώντα, όμως είδαμε τουλάχιστον δέκα πτώματα κοντά στο ναυάγιο», ανέφερε η Λουίζα Αλμπέρα, η συντονίστρια των ερευνών διάσωσης του Ocean Viking.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανέφεραν ότι ανασύρθηκαν νεκροί 41 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας.

Το πλήρωμα του Ocean Viking διευκρίνισε ότι την Τετάρτη αναζήτησε, ανεπιτυχώς, ένα ξύλινο σκάφος που επίσης αντιμετώπιζε κίνδυνο και στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα.

Τουλάχιστον 290 μετανάστες έχουν πνιγεί από την 1η Ιανουαρίου στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρίπολη, Λιβύη

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

 

Σε πανικό ο Ερντογάν με την στάση του Μπάιντεν στην γενοκτονία των Αρμενίων: Ψελλίζει ότι υπερασπίζεται “αλήθειες”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: