Μισέλ Φουκώ: Ο Γάλλος βασιλιάς της φιλοσοφίας ήταν παιδόφιλος βιαστής στην Τυνησία

File photo: Ο Γάλλος φιλόσοφος Μισέλ Φουκώ. Screenshot via YouTube
Με αναπάντεχο τρόπο ήρθε στην επιφάνεια ο ερωτικός βίος του Μισέλ Φουκώ, του Γάλλου φιλοσόφου που το θεωρητικό έργο του άλλαξε τις αντιλήψεις του 20ου αιώνα για την εξουσία, την κοινωνία των πολιτών και τη σεξουαλικότητα.

Οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές και αποτελούν την πιο πρόσφατη περίπτωση εκ των υστέρων “αποκαθήλωσης” κάποιου “ιερού τέρατος” της Γαλλίας λόγω σεξουαλικής κακοποίησης.

Αφορμή ήταν συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Sunday Times” o Γάλλος  πολιτικός στοχαστής και  αρθρογράφος Γκι Σορμάν στην οποία ανοιχτά δηλώνει ότι ο Φουκώ ήταν παιδόφιλος και είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με παιδιά την εποχή της δεκαετίας του ’60, όταν ζούσε στην Τυνησία.

Στη συνέντευξη  περιγράφει ένα ταξίδι με φίλους, στο οποίο συμμετείχε και ο 77 ετών σήμερα Σορμάν, στο Σιντί Μπου Σαΐντ το Πάσχα του 1969. Εκεί συναντήθηκαν με τον Φουκώ και τον είδε να κανονίζει τα ραντεβού με δεκάχρονα αγόρια στο νεκροταφείο της πόλης.

Ο Σορμάν δηλώνει ότι ο Φουκώ δεν θα τολμούσε να κάνει αυτές τις πράξεις στη Γαλλία συγκρίνοντας την περίπτωσή του με τον ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Πολ Γκογκέν, ο οποίος είχε σχέσεις με κορίτσια στην Αϊτή και τον λογοτέχνη Αντρέ Ζιντ που σχετιζόταν με αγόρια στην Αφρική.

«Υπάρχει μία αποικιακή διάσταση σε αυτήν τη συμπεριφορά. Ενας λευκός ιμπεριαλισμός» υπογραμμίζει ο Σορμάν, ο οποίος με τις απόψεις του προκάλεσε την αντίδραση των Γάλλων διανοουμένων. Η αποκάλυψή του έρχεται πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Φουκό το 1984, καθώς «ο Φουκώ εκείνη την εποχή ήταν ο βασιλιάς της φιλοσοφίας. Κανείς δεν τολμούσε να τον καταγγείλει».

Ο Σορμάν αποκαλεί το Μισέλ Φουκώ «παιδόφιλο βιαστή», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα μικρά παιδιά κυνηγούσαν τον Φουκώ λέγοντας “τι θα γίνει με εμένα; Πάρε με, πάρε με”. Ήταν 8, 9, 10 χρονών. Ο Φουκώ τους πετούσε χρήματα και έλεγε “ας βρεθούμε στις 10 το βράδυ, στο συνηθισμένο μέρος”. Έκανε έρωτα με μικρά αγόρια πάνω σε ταφόπλακες. Ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα συγκατάθεσης».

Πρόσθεσε πως ουδέποτε υπήρξε καταγγελία εις βάρος του Φουκώ αν και ο Τύπος γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς συνέβαινε, όμως κανείς δεν τολμούσε να γράψει για αυτό. Κι όλα οφείλονταν στη φήμη του Φουκώ, του «βασιλιά των φιλοσόφων».

Ο Γκι Σορμάν εξέφρασε τη λύπη του που δεν κατήγγειλε στην αστυνομία, ούτε μίλησε νωρίτερα για την «εξαιρετικά ανήθικη» συμπεριφορά που παρατήρησε.

Βέβαια, πάντα υπήρχαν υποψίες γύρω από το Φουκώ. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναφέρει πως το 1977, ο φιλόσοφος υπέγραψε επιστολή για τη νομιμοποίηση των ερωτικών σχέσεων με παιδιά άνω των 13 ετών.

Πηγή: The Times

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Ο Καζανόβα ξελόγιαζε τις ερωμένες του παριστάνοντας τον… γιατρό: Iστορική μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά του [photo]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: