Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία και τη βία»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την βουλευτή Επικρατείας Μαριέττα Γιαννάκου στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη και τη μνήμη θυμάτων βίας και τρομοκρατίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, STR
Συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Επιτροπή για την υποστήριξη και απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων βίας και τρομοκρατίας που συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η συγκρότηση της Επιτροπής έρχεται ως συνέχεια της ίδρυσης της Διεύθυνσης Πρόληψης Βίας και του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία και στη βία. Δημιουργούμε νέες δομές για την υποστήριξη των θυμάτων, για την απόδοση τιμής στη μνήμη τους, αλλά και για την πρόληψη της βίας και της ριζοσπαστικοποίησης» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προλογίζοντας την έναρξη των εργασιών της Διαρκούς Επιτροπής.

«Στο πλαίσιο αυτό συστήσαμε το Γραφείο Υποστήριξης Θυμάτων της Τρομοκρατίας και τη Διεύθυνση Πρόληψης Βίας και σήμερα ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια, με την Επιτροπή για την Υποστήριξη και τη Μνήμη Θυμάτων Βίας και Τρομοκρατίας», επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία, από όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη των θυμάτων βίας και τρομοκρατίας, αλλά και στην απόδοση τιμής στη μνήμη τους. Κι εμείς για πολλά χρόνια δεν κάναμε όσα θα έπρεπε για τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας. Αυτό όμως πλέον αλλάζει».

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης καλωσόρισε την πρόεδρο, βουλευτή Επικρατείας Μαριέττα Γιαννάκου και τα μέλη της Επιτροπής ανάμεσα στα οποία συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

Από την πλευρά της η Μαριέττα Γιαννάκου επεσήμανε ότι «είμαστε εδώ για να δώσουμε το παρόν και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Από σεβασμό προς τα θύματα να δείξουμε την υποστήριξή μας στους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι υπέφεραν και υποφέρουν από τον άδικο τρόπο με τον οποίο έχασαν τους συγγενείς τους. Να σταθούμε απέναντι σε κάποια υπολείμματα που με θρασύτητα στηρίζουν ότι υπάρχει ιδεολογικό περίβλημα στην ιστορία της τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στις 90 οι ψηφιακές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων: Μείωση γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: