Μέτρα-απάντηση στην στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ λέει ότι παίρνει η Ρωσία

Άποψη μιας γέφυρας πάνω από το Στενό του Κερτς, που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία. EPA, STRINGER




Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα ως απάντηση στην απειλητική στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, και οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούμε όπως και οι αιφνίδιες επιθεωρήσεις έδειξαν την πλήρη ετοιμότητα του ρωσικού στρατού να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σόιγκου.

«Αντιδρώντας στην απειλητική για την Ρωσία στρατιωτική δραστηριότητα της συμμαχίας λάβαμε τα αντίστοιχα μέτρα δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Σόιγκου είπε ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται να αναπτύξει 40.000 στρατιώτες και 15.000 στρατιωτικό προσωπικό κοντά στα σύνορα με την Ρωσία. Ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή αμερικανικά στρατεύματα μεταφέρονται από το ηπειρωτικό τμήμα της Βορείου Αμερικής στην Ευρώπη. «Γίνεται μετακίνηση στρατευμάτων στην Ευρώπη κοντά στα ρωσικά σύνορα. Οι βασικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στις περιοχές πλησίον της Μαύρης Θάλασσας και στην περιοχή της Βαλτικής», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται μια συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία και στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Με πληροφορίες από TASS, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Πούτιν για την Ουκρανία: Ζήτησε συνάντηση κορυφής σε τρίτη χώρα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: