Μετά το Πάσχα στα θρανία οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων, λέει η Κεραμέως

FILE PHOTO: Μαθητές προσέρχονται στο 10ο Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων της εκπαίδευσης ακόμα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1 και πρόσθεσε πως  «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα».

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η επιτροπή των ειδικών έχει θέσει ως προτεραιότητας άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα.

Πέρυσι, έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και προχωράει η προκήρυξη 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση, επισήμανε η υπουργός.

Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο «νέο θεσμικό πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των ΑΕΙ», σε ζητήματα εξωστρέφειας στα προγράμματα σπουδών, μεγαλύτερης εσωτερικής κινητικότητας, σύμπραξη πανεπιστήμιων με άλλους φορείς.

Για τα σχολεία ετοιμάζονται νομοθετήματα σχετικά με την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων διευθυντών και εκπαιδευτικών, μεγαλύτερη ελευθερία των σχολείων, εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Gooogle

Φροντιστήρια, mall και κατάργηση sms 13032: Τι θα εξετάσει η επιτροπή των ειδικών σήμερα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: