Μετά το Ισραήλ και την Κύπρο: Η Ελλάδα σχεδιάζει την ηλεκτρική διασύνδεση με Αίγυπτο, φωνάζει η Τουρκία…

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdel Fattah Al-Sisi (Δ) με τον Σουδανό πρωθυπουργό Abdullah Hamdok (Α) στο Κάιρο. EPA, EGYPTIAN PRESIDENCY HANDOUT




Με τίτλο «Σχέδιο ‘ηλεκτρικής γραμμής’ από την Ελλάδα στην Αίγυπτο» δημοσιεύεται στην εφημερίδα Hürriyet ανταπόκριση από την Αθήνα του Γιώργου Κιρμπάκη, στην οποία σχολιάζεται πως μετά το Ισραήλ και την Κύπρο, η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει τώρα δράση για τη δημιουργία ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο.

Οι Υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης, στη σύναψη ενός μνημονίου κατανόησης.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, υπέγραψε, στις 8 Μαρτίου, μνημόνιο κατανόησης με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών, καθώς και ότι η Τουρκία έχει επιδώσει ρηματικές διακοινώσεις στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή η διαδρομή του έργου ‘διέρχεται από την υφαλοκρηπίδα της’.

Η Άγκυρα παρουσιάζεται έντονα ενοχλημένη και με τους νέους αυτούς σχεδιασμούς της Αθήνας.

Στην ανταπόκριση σημειώνεται ακόμα πως η Ελλάδα επιδιώκει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Λιβύη, η οποία -όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα- ΄διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή των ονείρων της Αθήνας στην Ανατολική Μεσόγειο’, καθώς και ότι η Ελλάδα, η οποία ‘κάποτε παρείχε δημόσια στήριξη στον πραξικοπηματία Haftar, τώρα προσεγγίζει την προσωρινή κυβέρνηση’.

Όπως σημειώνεται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Λιβύη την προσεχή εβδομάδα και θα συναντηθεί με τον νέο ηγέτη της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει η Πρεσβεία της Ελλάδας, η οποία παραμένει κλειστή για σχεδόν 10 έτη

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Hürriyet

Απόρρητο για την ΕΛ.ΑΣ. ο αριθμός των φυλασσόμενων προσώπων: Καταγγελία Καμίνη με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: