Μετά την καταστολή της στάσης αρχίζει το παζάρι στην UEFA: Ποινές ή παραπάνω λεφτά στους 12;

To σύμβολο της UEFA και δύο κύπελλα της διοργάνωσης. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT




Σκληρή στάση αναμένεται να τηρήσουν κάποιοι (ανάμεσά τους και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Γέσπερ Μόλερ) μέσα από την UEFA στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Θα προτείνει ακόμα και ετήσιο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι θα μπουν ρήτρες, προκειμένου να αποφευχθούν άλλες αποσχιστικές ιδέες στο μέλλον.

Έτσι, μπορεί η κατάρρευση της European Super League να ήταν απροσδόκητα σύντομη, όμως φαίνεται πως δεν θα σταματήσει να απασχολεί και να προβληματίζει την UEFA.

Θα υπάρξουν συνέπειες, επειδή η UEFA έχει βιώσει τις πιο τρομερές ημέρες στην ιστορία της και θα προσπαθήσει να διαμορφώσει τέτοιες προϋποθέσεις για το μέλλον, έτσι ώστε κανείς να μην προκαλέσει ανάλογη αναστάτωση.

Έτσι κι αλλιώς, έγινε αντιληπτό ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αλλάξει, να γίνει πιο βιώσιμο, περνώντας κυρίως σε ένα πιο δίκαιο οικονομικό fair play που δίνει ελευθερία επενδύσεων, περιλαμβάνει ανώτατα όρια, δεν περιορίζει υπερβολικά τα έξοδα, που όμως με την σειρά τους δεν πρέπει να είναι μεγάλα, με στόχο τον έλεγχο του κόστους και τη μείωση του χρέους.

Αύριο, όπως είναι γνωστό, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα αποφασίσει για Δουβλίνο, Μόναχο και Μπιλμπάο, που ως τόποι «φιλοξενίας» αγώνων του EURO 2020, δεν έχουν επιβεβαιώσει, όπως έκαναν οι υπόλοιπες εννέα πόλεις, την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Το ηθικό δίδαγμα από το αποτυχημένο κίνημα της ESL: Θα «πνίξουν» τον αυτοεξευτελισμό στο χρήμα της UEFA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: