Με το ένα πόδι στη φυλακή να βρει τους φίλους του ο Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός: Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας

File Photo: Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός απολογείται κατά τη διάρκεια της Δίκης της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Το αυτονόητο υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αίροντας την ασυλία πίσω από την οποία οχυρωνόταν επί μήνες ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός προκειμένου να μην πάει φυλακή.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης (27/4), 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Σε ανακοίνωσή της η ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την άρση ασυλίας του Γ. Λαγού αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ιστορική απόφαση έλαβε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού που είναι καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 χρόνων και οκτώ μηνών από τις 7 Οκτωβρίου 2020.

Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί και μήνυμα δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο, ανοίγει τον δρόμο για να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές ο καταδικασμένος από την Ελληνική Δικαιοσύνη Γιάννης Λαγός, με τη βαρύτερη από τις ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη του μορφώματος της Χρυσής Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι προς τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, βασικός λόγος γι’ αυτή την καθυστέρηση ήταν ότι το επίσημο αίτημα από την Ελληνική Κυβέρνηση έφτασε στις Βρυξέλλες συνοδευόμενο από 2.000 σελίδες δικογραφίας στα ελληνικά.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου είναι μια πρόκληση για το Ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και την Ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει τις έρευνές της για να εντοπιστεί και ο άλλος καταζητούμενος από τις Ελληνικές Αρχές, ο Χρήστος Παππάς, του οποίου τα ίχνη και με ευθύνη εκπροσώπων δημοσίων αρχών, χάθηκαν λίγο πριν από την έκδοση της απόφασης.

Μετά την ψηφοφορία, η Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικότερα οι αρμόδιες Αρχές, πρέπει να φροντίσουν γρήγορα ώστε να εκδοθεί Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης προκειμένου να συλληφθεί και να εκδοθεί στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του».

Και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σε ανάρτησή του στο twitter o ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την υπερψήφιση της άρσης ασυλίας του Γ. Λαγού, σχολίασε:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε το καθήκον του. Σήμερα υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο δρόμος για την φυλάκιση του είναι ανοιχτός, ο λόγος τώρα στην ελληνική δικαιοσύνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Γιάννης Λαγός: Ετοιμάζεται να «κρυφτεί» στη Νορβηγία;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: