Με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιν μίλησε ο Τζο Μπάιντεν: Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης

File photo: Καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τον αστυνομικό που κατηγορείται για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης, στη Μινεάπολη, Μινεσότα, ΗΠΑ. EPA/CRAIG LASSIG




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, την ώρα που οι ένορκοι συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών για να αποφασίσουν επί της ενοχής ή όχι του λευκού αστυνομικού που κατηγορείται για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμαερικανού, πέρσι τον Μάιο στη Μινεάπολη.

  • «Ο πρόεδρος (Τζο) Μπάιντεν μίλησε χθες (Δευτέρα) με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ για να μάθει νέα της και να διαβεβαιώσει ότι προσεύχεται για αυτήν», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Οι ένορκοι αποσύρθηκαν από χθες για να συζητήσουν και να αποφανθούν επί της ενοχής του Ντέρεκ Σόβιν, του 45χρονου πρώην αστυνομικού ο οποίος γονάτισε πάνω στον λαιμό του Φλόιντ, προσπαθώντας να τον συλλάβει για ένα μικροαδίκημα.

Επί εννέα λεπτά, ο Σόβιν παρέμεινε γονατισμένος πάνω στον 46χρονο, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες στην πλάτη.

Η δίκη διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην πόλη οργανώνονται και πάλι καθημερινές διαδηλώσεις, μετά τον πρόσφατο θάνατο ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε από μια λευκή αστυνομικό κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Από διπλό εγκεφαλικό πέθανε ο αστυνομικός στο Καπιτώλιο κατά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ: Απόφανση ιατροδικαστή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: