Μα τι λέει πάλι αυτός ο Τσαβούσογλου: Κάνει τη μέρα νύχτα και κατηγορεί την ΕΕ για το sofa gate

File photo: “Εγκάρδιο” καλωσόρισμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τον Ερντογάν στο παλάτι του. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία
Με την γνωστή και αγαπημένη του τακτική “το άσπρο – μαύρο” ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε σήμερα να “απαντά” στον σάλο που ξέσπασε διεθνώς με το sofa gate της Άγκυρας αποδίδοντας την ευθύνη για την “ακάθιστη Ούρσουλα” στην ίδια την ΕΕ.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου έσπευσε να προσθέσει πως η Άγκυρα δεν μπορεί να δέχεται “άδικες κατηγορίες” διότι είναι διεθνώς γνωστή η “τουρκική φιλοξενία”…

Κατά την άποψη που εξέφρασε σήμερα ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον ομόλογό του του Κουβέιτ Σείχ Αχμάντ Νάσερ αλ Μοχάμαντ αλ Σαμπάχ, η Τουρκία κατηγορείται αδίκως… διότι το μόνο που έπραξε ήταν να ακολουθήσει το πρωτόκολλο όπως το ζήτησε η ΕΕ!

“Υπάρχουν άδικες κατηγορίες προς την Τουρκία. Αναφέρονται στην αξία που δίνουμε στη γυναίκα και το πάνε και σε άλλα ζητήματα.  Η Τουρκία είναι ένα κράτος με βαθιές ρίζες και δεν φιλοξενεί για πρώτη φορά καλεσμένους. Το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στην συνάντηση στην Τουρκία είναι το διεθνές πρωτόκολλο και εκτελέστηκε μέσα στο πλαίσιο της παγκοσμίως γνωστής τουρκικής φιλοξενίας”, είπε χαρακτηριστικά.

“Τα αιτήματα από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπληρώθηκαν πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι οι διευθετήσεις για την ταξιθεσία [το ποιός θα κάτσει πού] έγιναν σύμφωνα με τις προτάσεις της. Οι δικές μας υπηρεσίες πρωτοκόλλου συναντήθηκαν προηγουμένως και τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν” πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Σημειώνεται ότι φωτογραφίες και βίντεο από την συνάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μισέλ με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πυροδότησαν σάλο καθώς η πρόεδρος της Κομισιόν βρέθηκε όρθια και βουβή, χωρίς θέση να καθίσει δίπλα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο δε Τσαβούσογλου, βάσει πρωτοκόλλου υποδεέστερος της φον ντερ Λάιεν, βρήκε… τη θέση του δίπλα στον Ερντογάν.

“Οι ελάχιστες εικόνες που προβλήθηκαν έδωσαν την εντύπωση ότι ήμουν απαθής σε αυτή την κατάσταση” έγραψε απολογούμενος από την πλευρά του ο Σαρλ Μισέλ στο Facebook αργά χθες Τετάρτη, ζητώντας συγνώμη για το περιστατικό.

 

Με πληροφορίες από Daily Sabah, TRT World News

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Sofa gate, η επόμενη μέρα: Η ακάθιστη Ούρσουλα, η απολογία Μισέλ και η ένοχη σιωπή της Αγκυρας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: