Κώστας Βλάσης: Είναι αυτονόητο να διευκολύνουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν στη χώρα διαμονής τους

File Photo: Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κ. Βλάσης από επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, μέσω ΚΥΠΕ
Ξεκινά σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, σε συνέντευξή του σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση δεν παρέχουμε δικαίωμα ψήφου και δεν διευρύνουμε την εκλογική βάση. Παρέχουμε διευκόλυνση σε εκείνους τους Έλληνες, που ερχόμενοι στη χώρα μας μπορούν ούτως ή άλλως να ψηφίσουν στις εκλογές», τόνισε.

«Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο να διευκολύνουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίσουν στη χώρα διαμονής τους», επεσήμανε ο κ. Βλάσης και πρόσθεσε: «Ας κοιτάξουμε επιτέλους τους ανθρώπους αυτούς στα μάτια. Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε ως πολίτες β’ κατηγορίας».

Τέλος, σημείωσε ότι «μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη περί πλήρους άρσης των περιορισμών, ας ελπίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα στηρίξει την πρωτοβουλία μας».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Φώφη Γεννηματά: Kανένας περιορισμός στην ψήφο των αποδήμων, να δοθεί και η δυνατότητα επιστολικής ψήφου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: