Κλειστά για 4 μέρες τα εμβολιαστικά κέντρα το Πάσχα: Δεν υπάρχουν αργίες στη μάχη απαντά ο Μόσιαλος

File photo: Ηλικιωμένοι έξω από το εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Κλειστά θα παραμείνουν από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα τα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα ανοίξουν, ξανά, την Τρίτη 4 Μαϊου.

Ο λόγος για την συγκεκριμέμνη απόφασή, όπως εξήγησε κατά την χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, είναι η κόπωση του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης.

Ετσι -προκειμένου να αντισταθμίσει τις ημέρες που χάνονται- αποφασίστηκε να επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι εμβολιασμοί που διενεργούνται σε ιδιωτικά κέντρα, θα γίνονται Σάββατα και Κυριακές, ενώ θα διευρυνθεί και το ωράριο. Συγκεκριμένα είπε πως «οι εμβολιασμοί θα συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες αλλά και τα Σαββατοκύριακα».

Σχετικά ερωτηθείς στη χθεσινή ενημέρωση, ο κ. Κικίλιας είπε ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά την αργία της Πρωτομαγιάς και ότι οι τρεις ημέρες που θα σταματήσουν δεν θα επηρεάσουν συνολικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τονίζοντας πως οι άνθρωποι που εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουν σταματήσει καθόλου εδώ και αρκετούς μήνες να υποστηρίζουν την επιχείρηση «Ελευθερία». «Από τις 3 του Νοέμβρη και για έξι μήνες οι άνθρωποι αυτοί αλλά και όλοι οι υγειονομικοί που εργάζονται στα νοσοκομεία είναι χωρίς ρεπό».

Η απόφαση προκάλεσε πάντως  την αντίδραση του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος – ορθώς – επεσήμανε το αυτονόητο: Οτι στις μάχες δεν υπάρχουν αργίες.

Ακολουθήστε τη ΗΕLLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ένα διαφορετικό Πάσχα θα γιορτάσουμε φέτος: Τι ισχύει για τις Εκκλησίες – Το ωράριο κυκλοφορίας και οι απαγορεύσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: