ΚΚΕ: Η αντιπαράθεση UEFA και European Super League έχει να κάνει με το ποια διοργάνωση θα διασφαλίζει περισσότερα κέρδη

Γενική άποψη καταστήματος για τους οπαδούς της Μίλαν στην Ιταλία. Η Μίλαν είναι αναμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν στη νέα διοργάνωση European Super League. EPA, Daniel Dal Zennaro, μέσω ΚΥΠΕ




«Η πρόταση για συγκρότηση κλειστής λίγκας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει δικαιολογημένα συναντήσει την αντίδραση φιλάθλων και αθλητών σε όλη την Ευρώπη» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Οπως επισημαίνει το ΚΚΕ «η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει καμία σχέση με το αγαπημένο τους άθλημα, τις παραδόσεις και τις συγκινήσεις που αυτό προσφέρει. Είναι το αποτέλεσμα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, μια εξέλιξη που αφορά μόνο το ύψος και τη μοιρασιά των κερδών ανάμεσα σε ιδιοκτήτες – μεγαλομέτοχους, κάτι το οποίο κυνικά ομολογείται και απ’ τους ίδιους».

«Η αντιπαράθεση έχει να κάνει με το ποια διοργάνωση (UEFA – European Super League) θα διασφαλίζει περισσότερα κέρδη, αλλά και με το πως και σε ποιους θα μοιράζονται τα υπέρογκα κέρδη απ’ την αγορά του ποδοσφαίρου.

»Σχετίζεται επίσης με την αντιπαράθεση ευρωπαϊκών και αμερικανικών κεφαλαίων, που έχουν διεισδύσει σε ευρωπαϊκές ομάδες. Οι εξελίξεις αυτές αντιστρατεύονται το ενδιαφέρον και την αγάπη του φίλαθλου κόσμου για το παιχνίδι και τους συλλόγους. Αντίστοιχα, κλειστή λίγκα συγκροτήθηκε και στο μπάσκετ πριν από λίγα χρόνια, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα».

«Οι αντιδράσεις των κυβερνήσεων σε αυτό το σχέδιο είναι υποκριτικές, μέρος της παραπάνω κάλπικης αντιπαράθεσης. Άλλωστε με την πολιτική τους υπηρετούν αυτήν ακριβώς την επιχειρηματική δράση στο χώρο του ποδοσφαίρου», προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Αποδεικνύεται ότι ο καπιταλισμός δεν αφήνει καμία ανθρώπινη δραστηριότητα έξω από τα αδηφάγα σχέδιά του. Μοναδική λύση απέναντι σε αυτή τη σήψη, που δημιουργεί και ενισχύει την αποστροφή του φίλαθλου κόσμου, είναι να απαλλαγεί το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός απ’ τη θηλιά της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Μητσοτάκης κατά «12» για το πριβέ κλαμπ: Είναι ενάντια στο ποδόσφαιρο και την παράδοσή του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: