Κύπρος νυν και αεί: Χρησιμοποιούν τη διαφθορά για να προωθήσουν τη λύση του “νότου” και του “βορρά”;

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εκφωνεί επικήδειο στην κηδεία της Κλαίρης Αγγελίδου. ΓΤΠ, ΣT. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αυτοί οι περίεργοι τύποι του «Ως Δαμαί», κουτοπόνηροι είναι, έξυπνοι ΔΕΝ είναι. Και υπόγειοι. Εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη απέχθεια των πολιτών λόγω της άνευ προηγουμένου διαφθοράς, που σαρώνει το νησί, κατέβηκαν στους δρόμους στοχεύοντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάποια μέλη της κυβέρνησής του.

Ως η διαφθορά να αφορά μόνο αυτούς. Βασικά, οι τύποι του «Ως Δαμαί» τον κ. Νίκο Αναστασιάδη κυνηγούν επειδή είναι ο «αδύναμος κρίκος» σε τούτη τη φρικτή ιστορία της διαφθοράς. Όπως αποδείχθηκε, βεβαίως, και το ΑΚΕΛ έβαλε το δάκτυλο στο μέλι στο θέμα των «χρυσών διαβατηρίων» με ολόκληρο τον επιχειρηματία βουλευτή του, ο οποίος και προφανώς ενίσχυε τα ταμεία του «κομμουνιστικού» κόμματος. Ή όχι; κ. Γενικέ Γραμματέα του ΑΚΕΛ… Δεν αγόραζε κουπόνια ο εν λόγω κύριος;

Είναι φοβερό και μόνο να σκεφθεί ποιοι είναι οι πολιτικοί ταγοί της “Νήσου των Αγίων”…

  • Η διαφθορά στην Κύπρο αφορά στην πλειοψηφία του το πολιτικό και οικονομικό σύστημα του νησιού. Και αν πραγματικά ο στόχος μας είναι η πραγματική κάθαρση, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαφθορά όλων των κομμάτων, αν και αδικούμε τα μικρά, που δεν είχαν ποτέ κομμάτι της εξουσίας.
  • Δεν γνωρίζω αν συμφωνούν οι περίεργοι τύποι του «Ως Δαμαί», αλλά οι πολίτες πιστεύουν ότι και στο δικό του χώρο -εννοούν την …αφηρημένη «αριστερά» τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν.

Δεν θα μπω στη διαδικασία του ποιοι είναι η δεν είναι οι τύποι του «Ως Δαμαί», διότι απορρίπτω τις αστυνομικές πρακτικές. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αντιμετωπίζεται μία πολιτική αντιπαράθεση με μεθόδους, που παραπέμπουν στη …Σοβιετία ή δε δικτατορικά καθεστώτα. Αν και οι ηγέτες του «Ως Δαμαί», τις μεθόδους της ΕΣΣΔ χρησιμοποιούν εναντίον μας, επειδή δεν συμφωνούμε ούτε με το καπέλωμα του κινήματος εναντίον της διαφθοράς ούτε με τις φιλοτουρκικές θέσεις τους σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού.

Δεν αναφέρομαι μόνο στα συνθήματα που ακούστηκαν στις συγκεντρώσεις τους ούτε στον άκρατο φιλοτουρκικό τους. Μισούν το αντίπαλο σύστημα, καθώς -ως γνωστό- οι δικοί τους μέσα στο ΑΚΕΛ και στους συγγενείς χώρους είναι …αμόλυντοι, και φτάνουν στο άλλο άκρο. Επειδή μισούν τους δεξιούς, αγαπούν την Τούρκους κατακτητές. Τι όχι; Είναι φως φανάρι.

Είναι δύο τα πολύ σοβαρά θέματα για όσους αγαπούν πραγματικά το νησί: Είναι η διαφθορά και το Κυπριακό.

Για εμάς είναι και τα δύο υψίστης εθνικής σημασίας. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι επικίνδυνοι, διότι είναι εύκολο να εκβιαστούν. Το Κυπριακό οδηγείται πάλι σε «κρίσιμο σημείο», που σημαίνει ότι ο σχεδιασμός για την τουρκοποίηση της Κύπρου καλά κρατεί.

Ήθελα να ξέρω… Οι Βρετανοί δεν θα μας αφήσουν ήσυχους ποτέ; Τόσο μίσος; Θα μου απαντήσετε, μόλις την Πέμπτη τιμήσαμε την επέτειο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ. Και οι μνήμες των ανθρώπων στην Κύπρο ξύπνησαν. Είδαμε και πολιτικούς που μισούν αυτό τον αγώνα, ο οποίος ήταν αντι-αποικιακός, να κάνουν δηλώσεις για τους ήρωες. Χωρίς να ντρέπονται.

  • Και σημειώστε ότι από τη στιγμή που ο αγώνας εκείνος ήταν αντι-αποικιακός, ταυτόχρονα ήταν και αντι-ιμπεριαλιστικός. Αλλά το ΑΚΕΛ στάθηκε στα πρόσωπα, αντί να ενταχθεί μαζικά. Για να έχει τώρα να ακούει τους ισχυρισμούς, ότι δεν συμμετείχε στην ΕΟΚΑ, διότι μία ζωή τα κάνει «πλακάκια» με τους Εγγλέζους…

Οι Βρετανοί, λοιπόν, δεν θα συγχωρέσουν ποτέ τους Έλληνες της Κύπρου για την ήττα τους, το 1959. Έφυγαν με την ουρά στα σκέλια. Από τότε μας εκδικούνται και στόχος τους είναι να θέσουν το νησί κάτω από τη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Η διαφθορά εξυπηρετεί πολύ τα βρετανικά σχέδια. Γι’ αυτό πρέπει να απαλλαγούμε από τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Και οι βουλευτικές εκλογές είναι μία καλή ευκαιρία για να σταλούν στην πολιτική σύνταξη.

Πάμε τώρα στο Κυπριακό. Οι «Ως Δαμαί», που με τα συνθήματά τους εκφράζουν φιλοτουρκικές θέσεις, θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη διαφθορά για να πιέσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποδεχθεί θέση που συμφέρει μόνο στην Τουρκία. Προσέξτε πως ταυτίζονται με τους Βρετανούς.

Εγώ δεν πιστεύω τίποτα απ’ όσα λένε για τους «Ως Δαμαί» διότι δεν έχω στοιχεία. Όμως, μελέτησα τις «πολιτικές» -τρόπος του λέγειν- θέσεις τους. Η έγνοια τους είναι για τους Τουρκοκύπριους ΜΟΝΟ, όχι για τους Ελληνοκύπριους, ενώ δεν αγγίζουν την κατοχική δύναμη Τουρκία. Ως η εισβολή να έγινε από τους Ελληνοκύπριους. Οι θέσεις τους μας προβληματίζουν πάρα πολύ και έχουμε πολλές υποψίες. Αλλά όπως ανέφερα παραπάνω δεν έχουμε (ακόμα) αποδείξεις. Οι θέσεις τους, όμως, είναι απαράδεκτες και εξαιρετικά προβληματικές.

  • Και οι όποιες δικαιολογίες πρόβαλαν στις ανακοινώσεις τους είναι για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Ευθύνεται, βεβαίως, και το ΑΚΕΛ, που με το σημερινό Γενικό Γραμματέα έχει πάρει τον κατήφορο. Και στο εθνικό θέμα, αλλά και σε θέματα που αφορούν στους κρατικούς διορισμούς, τους οποίους το «κομμουνιστικό» κόμμα προφανώς μοιράζεται με τον συνέταιρο του στο Κυπριακό, τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ).

Με λίγα λόγια, στο θέμα της διαφθοράς, οι Ακελικοί ΔΕΝ πρέπει να μιλούν. Ούτε τα κόμματα που βρέθηκαν κατά καιρούς στην κυβέρνηση. Η διαφθορά είναι υπόθεση όλου του πολιτικού κόσμου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Με το ζόρι, στην κυριολεξία, η κυπριακή Βουλή ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν τα σκάνδαλα του πολιτικού κόσμου του νησιού. Που ακούστηκε σε άλλες χώρες, εκτός τις αυταρχικές όπως η Ρωσία, η Τουρκία κ.ά., να συμβαίνουν όλα αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε για τους Κύπριους πολιτικούς. Να παίρνουν δάνεια, να μην τα εξυπηρετούν και μετά να τα διαγράφουν. Είναι σάπιο το σύστημα στο νησί. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Αναμένουμε την απόφαση για τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ), που έλαβαν δάνεια από τη Συνεργατική Τράπεζα, την οποία έκλεισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, φορτώνοντας τα χρέη στους πολίτες. Υμνήσαμε τον κ. Γεωργιάδη για την γρήγορη έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο που επέβαλαν οι εταίροι μας οι Ευρωπαίοι, αλλά στην υπόθεση της Συνεργατικής Τράπεζας, παρανόμησε. Σε σοβαρή χώρα θα πλήρωνε πολύ ακριβά. Στην Κύπρο, το κυπριακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα τον διέσωσε. Και αυτό είναι μέγα πρόβλημα. Η καταστροφή του Συνεργατισμού, έχει και όνομα και διεύθυνση.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Πότε, τέλος πάντων, θα δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που έχουν στην κατοχή τους με κάποια ευρώ το χρόνο ως μίσθωμα τις πανάκριβες κατοικίες του Τροόδους. Τις παραχώρησε η βρετανική αποικιοκρατία και παραμένουν στα χέρια των παιδιών και των εγγονών αυτών που επιβράβευσε το Λονδίνο. Αν κάπου κάνουμε κάποιο λάθος ας μας ενημερώσουν αυτοί που «κατέχουν» και χρησιμοποιούν τις κατοικίες.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δεν είναι αυτό που νομίζαμε… Οι S-400 δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των σχέσεων ΗΠΑ και Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: