Περίεργα «ήρεμη» η απάντηση Ερντογάν, την επόμενη μέρα: Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Δένδιας [video]

Photo Ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά την προσευχή της Παρασκευής κάνει δηλώσεις Screenshot via TRT video Twitter




Με εξαιρετικά προσεκτικό ύφος, κάτι που δεν συνηθίζει, είναι αλήθεια, σχολίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την καθιερωμένη για τους μουσουλμάνους προσευχή της Παρασκευής απάντησε στην πρώτη σχετικά με «ένταση» που επικράτησε κατά την επίσκεψη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απέφυγς τους συνήθεις πολεμικούς τόνους και τις απειλές που χρησιμοποιεί η Τουρκία τα τελευταία 2 χρόνια.

Αφού υπενθύμισε ότι η πρωτοβουλία για την πρόσκληση ανήκε στην τουρκική πλευρά, χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντησης ως «θερμό» πριν από την συνέντευξη Τύπου, αλλά όπως είπε το ζήτημα μετατέθηκε και ο κ. Δένδιας «έδειξε τα όριά του αλλά μπήκε στη θέση του», εννοώντας από τον κ. Τσαβούσογλου.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Δένδιας συνάντησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που το χαρακτήρισε ως θετικό, αλλά όπως ισχυρίστηκε,  η ελληνική πλευρά δεν δείχνει την ίδια  προσοχή στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τους «150.000 Τούρκους» που ζουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Ερντογάν, έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ζήτημα της εκλογής μουφτήδων και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης δεν έχει δικαίωμα να διορίζει μουφτήδες. «Ο Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη εκλέγεται» είπε «ενώ εμείς δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα με τους μουφτήδες. Τους διορίζουν λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι».

«Τα ελληνοτουρκικά είναι μία δική μας υπόθεση και δεν πρέπει να μπαίνουν άλλοι ανάμεσά μας», συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, εννοώντας τις θέσεις που έχουν πάρει οι Βρυξέλλες για μία σειρά από ζητήματα.

Η προσπάθεια του κ. Ερντογάν να υποβαθμίσει τα όσα συνέβησαν είναι προφανής καθώς οι σαφείς θέσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών που τέθηκαν on camera έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ψυχρό και απολύτως προσχεδιασμένο το χτύπημα Δένδια: Τα μηνύματα και οι αποδέκτες * Σύγχυση στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: