Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας και νέα επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του βιασμού

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατά τη διάρκεια επίσημης κυβερνητικής εκδήλωσης epa09105344 EPA/Miraflores Press HANDOUT (MANDATORY CREDIT) HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Αρχικά έφτασε στα email μια ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Μια ανακοίνωση αρχικά ακατανόητη καθώς υπήρχε η γενική εντύπωση των δίνεται άδεια για κάποια κατάσχεση αλλά χωρίς να διευκρινίζεται ούτε ποιος την ζητά ούτε για ποιο λόγο.

Ακολούθησε όμως σε λίγο μια δεύτερη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που διευκρίνιζε και την υπόθεση αλλά και τις προθέσεις.

Πρόκειται λοιπόν για αναγκαστική κατάσχεση κατά της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, μετά από δικαστική απόφαση του κέρδισε πρώην εργαζόμενη στην πρεσβεία που είχε υποστεί σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο τον πρέσβη.

Από την εποχή εκείνη είχαν αποκαλυφθεί διάφορες λεπτομέρειες ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορηθεί για συγκάλυψη λόγω πολιτικής σκοπιμότητας.

Και αυτό δεν το αφήνει ασχολίαστο η Νέα Δημοκρατία, ευκαιρίας δοθείσης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σημειώνεται ότι στο ethnos.gr στις 2 Απριλίου φιλοξενήθηκε συνέντευξη της Ξένιας Μπουζαρανίδου, η οποία, μεταξύ άλλων, είχε επικρίνει τις τελευταίες κυβερνήσεις για τον τρόπο που κινήθηκαν στον τρόπο της σεξουαλικής επίθεσης από τον πρέσβη της Βενεζουέλας το 2012.

Στην ίδια συνέντευξη είχε αποκαλύψει ότι είχε στα χέρια της τη δικαστική απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου το 2019 βάσει της οποίας θα έπρεπε να αποζημιωθεί για την «παράνομη απόλυσή της», ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο απέστειλε επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, με την οποία ζητούσε να εφαρμοστούν τα νόμιμα υπενθυμίζοντας ότι έχει στα χέρια της τελεσίδικη δικαστική απόφαση εδώ και δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

Ωστόσο οι πρόσφατες καταγγελίες της, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Εκτός της γνωστής επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο στην οποία ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα» για να μην πληγεί η αριστερά, το θύμα βιασμού κατήγγειλε κι ότι «υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά».

Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής «πολιτική ωριμότητα».

ΥΓ. Έχουν περάσει μέρες δίχως να μάθουμε ποιο ήταν το στέλεχος που ζητούσε σιωπή. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατεί σε αναρτήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Απαγόρευση εισόδου και πάγωμα καταθέσεων, από την ΕΕ, σε ακόμη 19… τσιράκια του Μαδούρο


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: