Καπηλεία του Ισλάμ από τον Ερντογάν: Κάνει την αθλιότητά του ιδεολογία, δεν απαντά στο δικτάτορας

Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι στις 9 Απριλίου 2021. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT HANDOUT




Έμμεση απάντηση στον Ντράγκι αλλά και στον κατακλυσμό αρνητικών σχολίων που ξεσήκωσε το sofagate επιχείρησε να δώσει ο Ερντογάν παριστάνοντας και πάλι τον εκπρόσωπο όλου του μουσουλμανικού κόσμου.

«Ηγέτες που αποτυγχάνουν στην εξωτερική πολιτική και που βρίσκονται μπλεγμένοι στην εσωτερική τους πολιτική, επιτίθενται στον ίδιο και στους μουσουλμάνους, σε μία απόπειρα να καμουφλάρουν την δική τους κατάσταση» ανέφερε ο Ερντογάν.

O Ερντογάν υποστήριξε ότι οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να παραδεχτούν την πραγματικότητα ότι η τουρκική διασπορά γίνεται όλο και πιο δυνατή προσθέτοντας ότι δεν αμφιβάλλει ότι οι Τούρκοι και οι Μουσουλμάνοι θα καταλάβουν μια πιο ορατή θέση στην Ευρώπη του αύριο, με τον τρόπο που τους αξίζει.

«Βεβαίως αυτή η κατάσταση μας γεμίζει ελπίδα, αλλά αποτελεί εφιάλτη για άλλους, που προσπαθούν να περιορίσουν τους Τούρκους της Ευρώπης μέσα σε στενά πλαίσια του 1960, και δεν δέχονται την πραγματικότητα της ενίσχυσης της τουρκικής διασποράς».

Η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία που έχουν λάβει τρομερές διαστάσεις πρόσφατα, είναι μία μόνο από τις εκδηλώσεις αυτής της δυσπεψίας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η ισλαμοφοβία έχει καταστεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για Δυτικούς πολιτικούς να καλύψουν τις αποτυχίες τους», καταγγέλλοντας media, ακαδημαϊκούς, συγγραφείς και υπουργούς ότι έχουν αρχίσει να καταφεύγουν σε αυτή τη λαϊκιστική μέθοδο».

Με πληροφορίες απο Ahval,  Anadolou

Aκολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Επίδειξη δύναμης από το Ισραήλ; Ολα δείχνουν ότι προκάλεσε μπλακ αουτ σε πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: